Коалицията ПП/ДБ няма да подпише коалиционно споразумение с ГЕРБ и

...
Коалицията ПП/ДБ няма да подпише коалиционно споразумение с ГЕРБ и
Коментари Харесай

Денков няма да промени имената на министрите

Коалицията ПП/ДБ няма да подпише съдружно съглашение с ГЕРБ и няма да прави промени в проектокабинета си. Никакви диалози не са водени и за преразпределението на парламентарните комисии. Това посочи Николай Денков откакто показа листата с имена, които ПП/ДБ биха предложили, когато и в случай че получат втория мандат за сформиране на държавно управление от 49-то Народно заседание.

" ГЕРБ би трябвало да решат дали да поддържат проектокабинета си с Асен Василев или не ", сложи изискване претендентът за министър председател. Проектокабинетът към момента не е координиран с водача на ГЕРБ Бойко Борисов.

Министрите ще имат свободата да си подберат екипа, с който да могат да работят.

Законодателната стратегия към този момент е показана на ГЕРБ/СДС, с цел да стартира полемика на експертно равнище. Планирана е среща с ГЕРБ, както и с другите парламентарни групи за поддръжка и за управническата стратегия. Това, което търси обединението, е държавно управление на малцинството с поддръжката на ГЕРБ, само че без промени в персоналния състав на Министерски съвет.

" Представете си Асен Василев и Делян Добрев в един Министерски съвет, аз не мога да си показва по какъв начин се ръководи един подобен Министерски съвет ", даде образец претендентът за министър председател.

Ако целите, които обединението предлага, се извършват, може да се търси и по-голям небосвод на ръководство от 18 месеца, изясни Денков, само че към този момент изборът е срочност.

Коалицията е подготвена да разисква единствено управническата стратегия и, в случай че има рационални оферти, те ще бъдат включени в идващите диалози.

Това, което се опитваме да избегнем, е да повторим грешките от предходния парламент и да вървим на нови предварителни парламентарни избори, сподели още Денков. " Знам офанзивите против проектокабинета, само че това, което е значимо, е експертизата му ", сподели той и увери, че хората в проектокабинета имат нужната политическа експертиза.

Кирил Петков посочи, че остава в Народното събрание, с цел да може да поддържа държавното управление по най-хубавия метод. Няма какво да крием - ето го екипът, ето я програмата, уточни Петков и увери, че това, което предлага обединението е в цялостна бистрота. Първото нещо, което би трябвало да се случи, е да се одобри бюджет, а ,, отбрани Петков сътрудника си, номиниран за финансов министър.

Разковничето на огромните разноски - не обществените ограничения, а несъответстващото подкрепяне
Той даде обещание, че ще употребява всичките си интернационалните контакти, с цел да може главните задания като Шенген, Еврозоната и ПВУ да се случат.

Христо Иванов заяви, че това, което е значимо за Демократична България е да имат фигура като Николай Денков, който да въплъщава нужното политическо доверие. Демократична България са помагали във образуването на проектокабинета и са били интензивно ангажирани в процеса. От формацията не са очаквали просто " да им се даде едно меню, на което да кажат " да ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР