Коалицията около управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) води с 46,6

...
Коалицията около управляващата Сръбска прогресивна партия (СПП) води с 46,6
Коментари Харесай

Партията на Вучич печели изборите в Сърбия , Бърнабич обяви победа

Коалицията към ръководещата Сръбска прогресивна партия (СПП) води с 46,6 на 100 от гласовете, следвана от проевропейската опозиционна коалиция " Сърбия против насилието " с 23 на 100 от гласовете по оповестените предварителни данни на социологическите организации ЦеСИД и ИПСОС въз основата на представителна извадка от 72,6 на 100 от изборните секции. 

Това значи 129 депутатски места за партията на Вучич в 250-местния парламент на Сърбия, съгласно националната сръбска телевизия РТС.

" Сърбия против насилието " получава 63 мандата.

Премиерът на Сърбия Ана Бърнабич разгласи победа тази вечер в централата на ръководещата СПП победа с предварителни резултати от 47,1 на 100 при обработени 50 % от секциите.

" Благодаря на всички на жители на Сърбия, че са дали своят вот за програмата, проекта, визията за една сполучлива Сърбия ", съобщи Бърнабич.

Тя изрече признателност и на президента Александър Вучич за поддръжката, а самият той застана до нея по време на изказването. По-рано, откакто упражни вота си, Вучич разяснява пред медиите, че чака партията му да реализира болшинство. 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР