Коалицията на софрата в СОС - ГЕРБ-СДС, БСП, ВМРО и

...
Коалицията на софрата в СОС - ГЕРБ-СДС, БСП, ВМРО и
Коментари Харесай

Адв. Методи Лалов предложи в СОС декларация за оставка на Фандъкова. Коалицията на софрата я отхвърли

" Коалицията на софрата в СОС - ГЕРБ-СДС, Българска социалистическа партия, Вътрешна македонска революционна организация и Атака (днес има и отсъстващи) не одобри препоръчаната от мен декларация за оставка на кмета Йорданка Фандъкова ". Това оповестява самостоятелният общински консултант в Столичния общински съвет адв. Методи Лалов.

" Причини да желаеме оставка на Фандъкова има доста, само че съответната е назначението за шеф на Столичния инспекторат на Ивайло Иванов, който беше уволнен като основен секретар на Министерство на вътрешните работи поради полицейското принуждение над протестиращите против режима на Борисов през 2020 година.

Основателно недоволстваме против бруталната експанзия на президента на Руската федерация Владимир Путин против суверенна Украйна, против унищожаването на хиляди животи на украински, съветски и други жители, против разрушаването на цели градове и против опасността на Путин с нуклеарна война, само че болшинството в СОС няма нищо срещу обществените институции да бъдат място за „ развъждане “ на насилници. Затова споделям: Не сме не запомнили и няма да забравим, г-жо Фандъкова, че назначихте в Столичния инспекторат лице с опетнена заради полицейско принуждение известност. Уволнете неотложно Ивайло Иванов и си подайте оставката като кмет на Столична община. Освободете столичани от дългогодишното принуждение, на което ги подлага корумпираното и неспособно ръководство на ръководената от Вас общинска администрация ", написа адв. Лалов на Facebook страница си.

Ето и текста на препоръчаната от самостоятелния общински консултант декларация. Публикуваме я без редакторска интервенция:

" Общинският съвет е органът на локално самоуправление в общината, според член 138 от Конституцията на Република България, който дефинира локалната политика, взема решение всички основни въпроси за локалната общественост и управлява активността на общинската изпълнителна власт в лицето на кмета.

През месец октомври 2021 година жителите станаха очевидци на следващата скандална постъпка на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура Йорданка Фандъкова, която тихомълком и без претекстове назначи някогашния основен секретар на Министерство на вътрешните работи Ивайло Иванов за шеф на Столичния инспекторат. Начело на структурата, която дава отговор за контрола на нормативните актове, касаещи локалното самоуправление, както и за осъществяването на договорите със Следствен отдел към окръжна прокуратура, кметът Фандъкова постави лице, което е уволнено от длъжността „ основен секретар на Министерство на вътрешните работи “ заради „ нарушаване на съществени правила за работа в Министерство на вътрешните работи, изразяващо се в неуважение и негарантиране на правата и свободите на жителите и тяхното достолепие, както и в липса на обективност и безпристрастност, с което е уязвил престижа на Министерство на вътрешните работи както пред чиновниците на Министерство на вътрешните работи, по този начин и пред обществото “. В нарушаване на правилата за гласност, отчетност, отговорност, предвидимост, обективност и състезателност, кметът Фандъкова назначи лице, което няма никаква подготвеност и опит в общинското ръководство и за следващ път погази ползите на столичани, като избра да обслужи нечий различен нелегитимен интерес. Така жителите, вместо да получат честен, способен, компетентен и можещ началник, получиха лице, под чието управление полицията нанасяше брутални побоища над мирни жители и публицисти по време на митингите през 2020 година против корумпираното ръководство на ГЕРБ-СДС и крепящата го прокуратура на Иван Гешев. Кметът Фандъкова направи по този начин, че битите и техните близки посредством налозите да си заплащат заплатата на Ивайло Иванов, който не прояви капка страдание за осъществените зверства и даже обществено твърдеше, че полицейските органи са изпълнили закона.

Насилието се ражда пред очите ни и израства с помощта на бездействието на останалите членове на обществото. И както основателно недоволстваме против бруталната експанзия на Президента на Руската Федерация Владимир Путин против суверенна Украйна, против унищожаването на хиляди животи на украински, съветски и други жители, против разрушаването на цели градове и против опасността на Путин с нуклеарна война, по този начин не трябва безмълвно да се съгласяваме с превръщането на обществените институции в място за „ развъждане “ на насилници. Имаме стотици аргументи да желаяме неотложно оставката на кмета на Следствен отдел към окръжна прокуратура, само че през днешния ден заявяваме: Не сме не запомнили и няма да забравим, г-жо Фандъкова, че назначихте в Столичния инспекторат лице с опетнена заради полицейско принуждение известност. Уволнете неотложно Ивайло Иванов и си подайте оставката като кмет на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Освободете столичани от дългогодишното принуждение, на което ги подлага корумпираното и неспособно ръководство на ръководената от Вас общинска администрация. "
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР