Коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори.Това каза премиерът Николай Денков на президента

...
Коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори.Това каза премиерът Николай Денков на президента
Коментари Харесай

ПП-ДБ върна мандата. Радев пита защо заместник-омбудсмана подаде оставка, пита имало ли е натиск

" Коалицията ГЕРБ-ДПС желае избори. "

Това сподели министър председателят Николай Денков на президента Румен Радев. Той бе посочен от " Продължаваме промяната - Демократична България " като кандидат-премиер на обединението. Денков взе и върна веднага втория мандат несбъднат.

" Аз ще върна мандата несбъднат. В актуалното Народно заседание към този момент няма поддръжка за управленската програма, която приехме дружно с ГЕРБ. Няма поддръжка за нейното осъществяване. Няма поддръжка и за промените, които бяха в основата на това ръководство ", сподели още Денков.

Според него преговорният развой е бил извършен проформа от ГЕРБ с ясното схващане, че страната би трябвало да бъде доведена до избори.

" Оттук нататък българските жители би трябвало да решат. Единият вид да се върнем обратно, където рекетът беше естествена процедура, а постната пица беше главният метод да обсъждаме приходите на българите. Или ще продължим с европейския път на развиване на България ", сподели още Денков.

Съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков съобщи, че " сътрудниците от ГЕРБ не съблюдаваха ангажимента " за държавно управление, което да ръководи 18 месеца.

От своя страна президентът посочи, че заместник-омбудсманът Елена Чернева - Марков внезапно е решила да подаде оставка. Той изясни, че тя е единствената опция за длъжностен министър председател, която не е обвързана партийно, съгласно вариантите, заложени при последните промени в конституцията.

" Ако за вас това са естествени неща, то не се изненадвайте, че внезапно нараства вероятността да получите политически длъжностен кабинет. Най-вероятно няма да бъде във ваша изгода ", сподели още Радев.

И попита за какво не е имало диспути в Народното събрание във връзка тази оставка, за какво никой не се е поинтересувал дали тя не е била подадена напън.

Петков категорично помоли президента да има избори 2 в 1, с цел да се спестят 100 млн. лева от бюджета.

" Вече е доста късно за такава молба. Призовах да не се подхващат недомислени промени в Конституцията. Ще направя всичко допустимо процесът по желание на длъжностен кабинет да не прерасне в конституционна рецесия. Но вие направихте всичко допустимо пълномощията на президентската институция да бъдат мощно лимитирани. Вие направихте всичко допустимо тази институция да не може да владее процесите ", отговори му Радев.

Петков обаче посочи, че измененията в главния закон, в частта за съдебната промяна, са един от триумфите на отиващото си ръководство. На което Радев отговори, че е сезирал Конституционния съд не поради правосъдната промяна, а по другите текстове, които съгласно него основават рецесии и едната " чука на вратата ".
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР