Коалицията е пред избор - или да изключи ГЕРБ и

...
Коалицията е пред избор - или да изключи ГЕРБ и
Коментари Харесай

Коалицията пред избор: или свади, или изключване на ГЕРБ и ДПС от ключовите решения

" Коалицията е пред избор - или да изключи ГЕРБ и Движение за права и свободи от основните процеси на взимане на управнически решения, или да изпадне в положение на вътрешни свади.

Длъжни сме да укрепим ръководството. Все още можем да се върнем обратно, да подобрим структурата, да подновим обединението и да тръгне напред. Моят апел е да създадем това. България не може да бъде тласкана към избори ".

Това съобщи пред БНР ръководителят на парламентарната група на " Демократична България " Христо Иванов в коментар за непрестанните съдружни земетресения. И прикани ръководещите да не се държат като " възпитаници в 3-4 клас, които спорят по сред си ".

" Трябва да продължим да прилагаме съдружното съглашение, в което има значими цели, с които сме се явили на избори. Без да ги осъществим, никой от нас не може съществено да си показа още веднъж да отиде на избори ", акцентира той.

По думите на Иванов главният проблем на завършилата без резултат процедура за избор на шеф на Българска народна банка е, че тя не е произвела доверие и обединяване към една фигура:

" Когато това не се случва, колкото и претендентът да е превъзходен, няма незаменими хора. Хора, за които с цената на всичко, да изгорим цялата страна ".

Председателят на парламентарната група на " Демократична България " акцентира, че България не може да си разреши да се държи като неутрална страна във връзка с войната в Украйна:

" Това значи да се дискредитира в очите на своите съдружници. Това има своята цена. Ние позволихме хората в България да бъдат наплашени, в този момент споделяме, че публичното мнение не поддържа изпращане на оръжие за Украйна. Тук е ролята на политическата отговорност ".

Той беше безапелационен, че Демократична България ще упорства планът ѝ за решение за военна помощ за Украйна да влезе в пленарната зала на Народното събрание:

" Когато става дума за стратегически национални тематики, ние сме длъжни да работим с опозицията, тъй като по този начин се вземат огромни решения ".

По тематиката за ветото пред Северна Македония Иванов съобщи:

" В български интерес е това несъгласие да бъде преодоляно при извършване на задачите, които обслужват това несъгласие - за българската политика. Каквато и да е стъпка за някакво съглашение с РСМ и Европейска комисия, може да мине единствено през Народното събрание. България има насъщ интерес ветото да създаде своето деяние, ние да реализираме вероятната степен на своите цели, в това число нашата цел РСМ да стартира да се доближава към европейското си участие, с цел да стартира да се отдалечава от орбитата на Москва и Белград ".

Христо Иванов уточни, че Френското председателство се е заело с тази тематика:

" Не става дума за напън върху нас, а за подготвеност да се ангажира за намиране на работещ излаз от ситуацията.... Длъжни сме да има диалози и сондажи. Да спрем с партизанщината, тази политика би трябвало да бъде изкарана пред скоби. Това е тематика, по която също би трябвало да се търси поддръжка и схващане от опозицията. И да създадем крачка напред в наш интерес ".
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР