Коалиция от западни държави разглежда Румъния като възможно място за

...
Коалиция от западни държави разглежда Румъния като възможно място за
Коментари Харесай

В Румъния може да се обучават украинските пилоти за F-16

Коалиция от западни страни преглежда Румъния като допустимо място за образование на украински водачи  за изтребители F-16 , съгласно трима души, осведомени с планирането, което демонстрира, че страните от НАТО се приближават до стартирането на стратегия , която може да види бойните самолети над украинското небе в границите на месеци, оповестява " Политико ".

" Румъния е едно от местата, които обединението търси за осъществяване на образование ", сподели западен чиновник, който дружно с сегашен и някогашен чиновник на Министерството на защитата приказваха при условия на анонимност, с цел да обсъдят сензитивната информация.

Групата работи за договаряне на контракт за осъществяване на образование на самолети на място в Румъния , споделиха сегашни и някогашни чиновници на Пентагона. Вероятно Lockheed Martin, който произвежда F-16, ще организира образованието , прибавиха те.
 F-16: Украйна избра първите водачи за образование
F-16: Украйна избра първите водачи за образование

Очаква се курсът на образование да е 4 месеца

Подробностите за програмата за образование се появяват постепенно, откогато президентът Джо Байдън поддържа напъните предишния месец. Холандия и Дания управляват напъните за многонационално образование , само че сътрудниците към момента не са решили въпроса, кои страни ще обезпечат самолетите, нужни за образование.

Европейски чиновници нито потвърдиха, нито отхвърлиха, че предлагането за образование на украински водачи в Румъния се разисква . Говорител на холандското министерство на защитата сподели единствено, че сътрудниците работят за основаване на център за образование на F-16 в Източна Европа . Но полемиката коя страна ще подари самолети към момента не е завършила.

Говорител на Lockheed уточни мненията на основния действен шеф на компанията, Франк Сейнт Джон, тази седмица, че компанията е подготвена да образова украински водачи да летят и да поддържат F-16, незабавно щом западните страни се съгласят да ги изпратят.
 Швеция образова украински водачи да летят на
Швеция образова украински водачи да летят на " Грипен "

Подкрепа против съветската експанзия

" Доставката на F16 не е на масата сега . Работим доста интензивно, с цел да стартираме образованието на F-16 (с Дания за образование на украински) водачи допустимо най-скоро ", сподели представителят. " Доставката изисква обособен развой на взимане на решение. "

Изпълняващият длъжността министър на защитата на Дания Троелс Лунд Поулсен сподели, че се надява да успее да показа " идея " в точния момент за срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли и че образованието ще стартира по-късно това лято.

" През последните няколко седмици имах няколко благоприятни условия да обсъдя с моите сътрудници вероятни модели за образование на украински водачи и спомагателен личен състав за изтребители F-16. Много съм удовлетворен да видя, че обединението зад образованието на водачи и помощния личен състав за F-16 непрестанно се уголемява ", сподели той в изказване, изпратено по имейл в сряда. " Това ще бъде значима стратегическа стъпка в дълготраен проект. "
 Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование
Украйна: Пилотите ни ще летят на F-16 след 4-месечно образование

Отпор на съветската експанзия

Министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин и ръководителят на Обединените началници военачалник Марк Мили получиха брифинг за напредъка на групата предходната седмица, сподели Остин пред кореспонденти по време на посещаване в Брюксел, добавяйки, че " има доста работа за извършване ".

Военновъздушните сили на Румъния ръководят флот от 17 използвани F-16 , добити от Португалия, и купуват спомагателни 32 самолета от Норвегия . Въпреки това.

Страната играе сериозна роля в задачата на НАТО за въздушна полиция, интернационална работна група, отдадена на непрекъснатото наблюдаване на европейското небе, с цел да реагира бързо на нарушавания на въздушното пространство. Страните от НАТО постоянно се борят за прихващане на съветски самолети, летящи в региона.

На въпрос дали се водят договаряния украински водачи да бъдат обучавани в Румъния, от министерството на защитата на страната нито потвърдиха, нито отхвърлиха , че страната се преглежда.
 Лавров: Русия да отговори, в случай че Западът образова водачи на Киев на F-16
Лавров: Русия да отговори, в случай че Западът образова водачи на Киев на F-16

Руските въоръжени сили имат способността да отговорят

Но разяснявайки по-широко, министерството сподели в изказване по имейл в сряда, че страната " приветства самодейността за основаване на коалиция от съдружници от НАТО за обезпечаване на образование на водачи за F-16 ".

" Повтаряме, че Румъния работи в тясно съдействие със своите съдружници от НАТО, сътрудници от Европейски Съюз, своите стратегически сътрудници и управлението на Украйна, с цел да подсигурява, че украинската нация има способността да устои и дейно да се опълчи на противозаконната съветска експанзия и окупацията на украинската суверенна територия ", съгласно изказването.

Наред с Дания и Холандия, обединението за образование включва също Обединеното кралство, Съединени американски щати, Португалия, Норвегия и Белгия. Украинските водачи първо ще преминат главно образование и езиков курс, следен от Обединеното кралство, преди да стартират образование на самолетите, заяви английското държавно управление предходната седмица.

На въпрос по отношение на проектите украински водачи да летят с F-16 тази седмица на Парижкото въздушно шоу, Lockheed каза, че компанията е подготвена да модифицира самолети, да обезпечи образование или, в случай че е належащо, да сглоби нови F-16, с цел да запълни броя на самолетите, които ще бъдат дарени на Украйна .

" Локхийд Мартин " подготвен да образова украински водачи на F-16

Ако НАТО се съгласи да изпрати изтребителите на Киев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР