Коалиционното правителство на Словакия бе свалено от власт днес с

...
Коалиционното правителство на Словакия бе свалено от власт днес с
Коментари Харесай

Словашкото правителство на малцинството бе свалено от власт с вот на недоверие

Коалиционното държавно управление на Словакия бе свалено от власт през днешния ден с избор на съмнение, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Депутатите в словашкия парламент са общо 150, като с гласовете на 78 от тях държавното управление на малцинството на премиера Едуард Хегер бе свалено от власт.

Вотът на съмнение бе иницииран от демократичната партия " Свобода и взаимност ", която се изтегли от ръководещата коалиция през септември. Нейният ръководител Рихард Сулик упрекна държавното управление в непросветеност и липса на прогрес в битката с корупцията.

След вота на съмнение се чака словашката президентка Зузана Чапутова да номинира нов министър председател. Няколко от парламентарно показаните партии както от опозицията, по този начин и от до момента управлявалата коалиция се оповестиха за предварителни избори. Чапутова има пълномощия и да остави държавното управление на Хегер на власт с лимитирани пълномощия, до момента в който бъдат създадени предварителните избори.

От скорошни социологически изследвания излиза наяве, че опозицията в Словакия има огромни шансове да завоюва възможни предварителни избори.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР