Коалиционното правителство на Национално-либералната партия (НЛП), Социалдемократическата партия (СДП) и

...
Коалиционното правителство на Национално-либералната партия (НЛП), Социалдемократическата партия (СДП) и
Коментари Харесай

Румънският парламент одобри правителството на Николае Чука

Коалиционното държавно управление на Национално-либералната партия (НЛП), Социалдемократическата партия (СДП) и Демократичния съюз на унгарците в Румъния (ДСУР), ръководено от премиера Николае Чука, получи избор на доверие в румънския парламент, оповестява телевизия Диджи24, представена от Българска телеграфна агенция.

Правителството е получило 318 гласа " за " при нужни минимум 234 гласа за встъпване в служба.  " Против " са дали своят вот 126 депутати.

Кабинетът ще постави клетва в 15.00 часа през днешния ден в президентския замък Котрочени, оповестиха представени от малкия екран източници.

54-годишният военачалник от запаса Николае Чука, сенатор от НЛП, оглавява държавно управление с 20 министерства. Партиите в обединението се договориха за ротация на премиерския пост през година и половина.

Днешният избор поставя завършек на траяла към два месеца държавна рецесия, която настъпи откакто кабинетът на НЛП и ДСУР, ръководен от премиера Флорин Къцу, беше свален с избор на съмнение при започване на октомври. Вотът беше иницииран от социалдемократите и подсилен от някогашния съдружен сътрудник на либералите - Съюз за избавление на Румъния. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР