Коалиционно правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ не може да има.

...
Коалиционно правителство между ГЕРБ и ПП-ДБ не може да има.
Коментари Харесай

Интелектуалци призовават за програмен кабинет

" Коалиционно държавно управление сред ГЕРБ и ПП-ДБ не може да има. Но някаква формула за програмен кабинет с доста ясно разчертани цели и пай небосвод, евентуално, с цел да се свършат някои значими неща, е неотложно. Като говорене и като позициониране тези две политически обединения нямат огромни разлики. Различията са в корупционния модел на ГЕРБ и Бойко Борисов, който се основава от доста години ". 

Това сподели пред БНР писателят и учител Владимир Левчев, един от интелектуалците, подписал апела за сформиране на болшинство в 49-ото Народно заседание, което да излъчи държавно управление.

Той акцентира, че това е втора патова обстановка, след 48-ия парламент, и при възможни нови избори може да се стигне до доста по-лоша обстановка:

" Резултатите на " Възраждане " застрашително порастват, към този момент имат 37 места в Народното събрание. Те са откровена пропутинска партия, която желае излизане от Европейски Съюз и НАТО, което нито една от другите партии не желае.... Другата опция, в случай че не тази - отиването на избори наесен, е в 49-ото Народно събрание хартиената коалиция, а можем да я назовем и коалиция " Магнитски ", да сформира кабинет, това няма да е добър вид за България ".

Петко Георгиев, публицист и анализатор, акцентира, че 75% от жителите желаят да има постоянно държавно управление, което да подсигурява, че България няма да изпадне от евро-атлантическата общественост, в която е:

" 25% от тези 75 са почитатели на ГЕРБ, останалите 50% са разпределени в разнообразни партии. Трябва да се откри такава дефиниция, в която двете групи да намерят формула, в която да не бъде заимствуван налаганият от години от ГЕРБ модел. Да не се употребява евро-атлантизмът като смокиново листо на корупцията. ГЕРБ печелят изборите, дано да създадат държавно управление. С първия мандат могат да създадат даже държавно управление на малцинството, може да има задоволително поддръжка от така наречен хартиена коалиция, а по евро-атлантическите тематики ще имат поддръжката на ПП-ДБ. Това е единият вид.

Другият е съставянето на някакъв вид кабинет, за който би трябвало да има гаранции, че няма да е някакво прокси на ГЕРБ, което ще ръководи с поддръжка от други политически партии. Ако се откри формула, по която да бъде обезпечен въжделеният интегритет в ръководството и да бъде извършена най-накрая тази правосъдна промяна, която ГЕРБ стопира от 15 години насам, тогава ще е открит ключът към въпроса ". 

Той акцентира, че влизането на България в Шенген ще стане през Висш съдебен съвет и смяна в прокуратурата.

Журналистът посочи, че в момента нова " желязна завеса " разделя континента:

" Започва от Баренцово море, по границата на балтийските страни и Полша, през Украйна, до Грузия. Има едни кресливи, пуснати преднамерено, финансирани извън антибългарски националисти, които желаят да ни вкарат от противоположната страна на тази " желязна завеса ". Не приказваме за геополитически избор, не приказваме за полезности, а приказваме за това, че сътрудници на непозната страна желаят да ни наврат от противоположната страна на " желязната завеса ", където живяхме по времето на комунизма. Нещата стоят доста по-радикално, в сравнение с са разказани в подписката (апел на интелектуалците - б.р.).
ТЕМА преди 1 час 864 преди 2 часа 2896 преди 3 часа 3239
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР