Коалата е един от символите на Австралия, а в страната

...
Коалата е един от символите на Австралия, а в страната
Коментари Харесай

Коалите, които се срещат с Федерер и папата

Коалата е един от знаците на Австралия, а в страната се възползват оптимално от това. Всеки, стигнал до далечния континент, има предпочитание да се допре до животните, които постоянно са оприличавани на плюшени мечета.

В покрайнините на Бризбън се намира Lone Pine Koala Sanctuary - място, към което всички фенове на естествения живот се насочват, когато са в Куинсланд. Там хората имат опция не са да видят доста коали вкупом, само че и да погалят някоя от тях. Създаден през 1927 година, това е първият резерват за коали в Австралия. В началото е леговище за заболели, ранени и осиротяли коали, а в този момент там живеят над 130 от тях, като множеството са родени в резервата.
Известни персони постоянно са гости в Lone Pine Koala Sanctuary, а животните от рано са подготвяни за срещите си с хора. В ранна възраст те прекарват не повече от 10 минути дневно в допир с посетители, а като възрастни времето им е лимитирано до 30 минути. Работата им включва да бъдат галени и в някои случаи носени от посетителите, а на всеки 3 дни, получават ден отмора.

Един от най-напрегнатите интервали в резервата през ноември 2014 година, когато в Бризбън се организира среща на върха на Г-20. Тогава международните водачи имат опция да се срещнат с част от локалните жители, като някои от коалите се озовават в ръцете на президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Барак Обама. Посешения на персони от международна големина не са необичайност. Гости на резервата през годините са били кралица Елизабет II, Маргарет Тачър и папа Йоан Павел II.
От 2009 година и тенис звездите имат опция за среща с коалите, защото Бризбън става хазаин на един от шампионатите преди Откритото състезание на Австралия. Роджър Федерер и Мария Шарапова са част от играчите, които се оказват в прегръдките на някое от пухкавите животни.
Тези срещи оказват помощ доста за популяризирането на резервата, който се занимава интензивно с изследователска активност, която оказва помощ за опазването на типа в естествената му среда. Множество взаимни планове с университети и научни иститути дават нова информация за навиците, развиването и заболяванията, които заплашват коалите.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР