Княгиня Калина, която тези дни влезе в новините с пиянското

...
Княгиня Калина, която тези дни влезе в новините с пиянското
Коментари Харесай

ЦАРСКА АВАНТА: Наши чиновници платили БГ гражданството на Калина и Симеон-Хасан

Княгиня Калина, която тези дни влезе в новините с пиянското си каране, и синът й Симеон-Хасан са единствените наследници на Симеон Сакскобургготски, които получават българско поданство.

Това става с президентски декрет през 2013 година, по време на първото държавно управление на Бойко Борисов. Както си напомнят осведомени пред „ Уикенд “, княгинята и синът й вземат поданство със мощните подкрепи на самия Борисов и при изумително къси периоди, нещо немислимо за простолюдието.

Официално тогава е обявено, че Калина желала да взе участие като българска представителка в надпревари по конен спорт и по тази причина й били нужни нашите документи. После по този начин и не се чу нищо за нейни изяви като жокейка.

Юристи може би не инцидентно свързват интереса на особите към българското поданство закона, който тогава изисква българско поданство при благосъстоятелност върху земя. Известно е, че в тези години на Сакскобургготски са върнати земи, гори и дворци.

На чиновниците в правосъдното министерство е издадена заповед единствено за няколко работни дни да приготвят цялата процедура. Бивши чиновници в дирекцията за българско поданство обаче са останали с горчив спомен не поради тези къси периоди, а тъй като били задължени да съберат пари за таксите на документите на Калина и сина й!

Такъв жест не е юридически за никого, само че в тази ситуация служители със заплати от по 1000 лв. са накарани да подаряват за въпросните такси.

Иначе те не са кой знае какъв брой високи – 250 лв. за Калина и 20 лв. за паспорта на сина й. Царските наследници се оказва, че не са си платили в точния момент и някакви други такси и по тази причина чак след 5 години, когато евентуално е открито кой да им ги заплати, те получават цялостния комплект документи.

По времето, когато Калина и Симеон-Хасан получават българско поданство министър на правораздаването е Диана Ковачева, която в този момент е омбудсман на републиката и участничка в състезанието за арбитър в Европейския съд по правата на индивида.  В нейната канцелария, както и в кабинета на Бойко Борисов са направени тържествените фотоси за спомен от паметния ден, в който са връчени паспортите на Калина и Симеон-Хасан.

Както се разчу, през уикенда Калина катастрофира със сузукито си пред хотел „ Мура ” в Боровец, а дрегерът регистрира 1,5 промила алкохол в кръвта й. В нейна отбрана брачният партньор й Китин Муньос съобщи, че казусът се преекспонира, единствено тъй като ставало въпрос за дъщерята на Сакскобургготски. Според него брачната половинка му била смутена, тъй като папагала й избягал.

Любопитно съвпадане, че дрегерът регистрира също 1,5 промила алкохол и в кръвта на евродепутата Ангел Джамбазки, който беше хванат, че кара пийнал край Боровец на 8 декември 2019 година

Пиянската изцепка на политика, който доста се замогна откакто отиде в Брюксел, е след ваучър в хотел „ Ястребец ”. Джамбазки от години е прочут, че си разрешава да кара откакто е обърнал някоя и друга чаша. На връх студентския празник КАТ обаче го спипа и откакто абсурдът беше непокътнат 5 дни в загадка, гръмна много ефектно в медиите. Беше обявено, че на място дрегерът е отчел 1,5 промила алкохол. Джамбазки признал, че е пил, само че настоял за кръвна проба. За разлика от него Калина отхвърли.

Пробата на Джамбазки, изследвана не както изисква законът – в най-близкия център на „ Спешна помощ ” – в тази ситуация Самаков, а във Военно-медицинската академия, която по това време е на послушание на неговия партиен водач и боен министър Красимир Каракачанов, даде резултат в негова изгода. Оказа се, че е използвал алкохол под 1,2 промила, което води само до административна санкция. Ако се бяха удостоверили тези 1,5 промила, Джамбазки трябваше да се раздели и с високо, меко казано, платеното си депутатство, и с Брюксел. 

Реклама

Тази история се запомни и с обстоятелството, че Джамбазки е единственият водач в страната, който е давал кръв освен в друго обитаемо място, само че и отвън открития период. Той е закрепен до 45 минути, когато нарушителят е спрян в обитаемо място с лаборатория и 120 минути в останалите случаи. Как е съумял Джамбазки да прелети до ВМА за броени минути, остава тайнственост и до момента.

Нямаше и данни от разбор за съществуване на опиати в кръвта му, по-точно за такова проучване нищо не се чу, а по закон двете – за алкохол и опиати вървят дружно. В последна сметка господин патриотът се измъкна изсъхнал и незасегнат от абсурда – глобиха го някакви си 1000 лева и му прибраха  шофьорската брошура за година.

Царят унищожен от резила, мина на успокоителни

Вече цяла седмица Симеон Сакскобургготски резервира цялостно безмълвие по въпроса за щерка си княгиня Калина, която катастрофира пияна в събота в Боровец и към този момент има повдигнато обвиняване за шофиране в нетрезво положение.

Царската дъщеря бе тествана за приложимост на алкохол, при което дрегерът е отчел 1,5 промила. Калина отказала да даде кръвна проба за съществуване на алкохол в кръвта. С протокол за непринудено предаване колата, която е карала, бе предадена на органите на реда.

86-годишният някогашен монарх е на успокоителни, от събота въобще не можел да спи от терзание, че неприятната преживелица унищожава репутацията на царската фамилия, на която Симеон II изключително държи.

Самият той постоянно е избягвал да се замесва в каквито и да било персонални, политически или бизнес кавги и държи това да не вършат и децата и внуците му. Калина обаче наруши това неписано предписание на фамилията и за грубото нарушаване я грози затвор от 1 до 3 години затвор или санкция до 1500 лв..

Симеон и брачната половинка му доня Маргарита горещо се молели 51-годишната им щерка Калина да не влезе в пандиза за срам на семейството и да се отърве единствено с административна санкция. Досега княгинята, която е испанска и българска гражданка, не е имала други сходни нарушавания, а и не е била осъждана.

Царското семейство към този момент е осигурило за екстравагантната царска персона най-хубавите юристи, които да наблюдават хода на предварителното разследване, както и правосъдното дело, когато се стигне до такова.

Преди дни наемателят на хотела, където стана случаят, описа, че дъщерята на Симеон II била очевидно пияна, боса, несъответстваща и си е говорила сама по време на задържането ѝ. Според него Сакскобургготска блъснала два пъти негов чиновник с телефона си, а също по този начин дала отговор на служителите на реда, че не знае името си и ЕГН-то си.

След това на мястото дошъл брачна половинка на Калина и хора от антуража ѝ.

По думите на хотелиера те почнали безусловно да я тъпчат с кисело мляко и изяли няколко кофички. По думите му, това било с вяра тестът ѝ за алкохол за излезе по-ниска. Наемателят беше безапелационен, че изказванията, че той или някой различен е показал експанзия към нея, са изцяло погрешни.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР