КНСБ представи Меморандум за социално-икономическото развитие на страната за следващите

...
КНСБ представи Меморандум за социално-икономическото развитие на страната за следващите
Коментари Харесай

КНСБ иска средната работна заплата над 2400 лв. през 2025 г.

КНСБ показа Меморандум за социално-икономическото развиване на страната за идващите четири години. Документът обгръща общо пет основни области. Те са приходи, възобновяване на стопанската система, цифров и зелен преход, пазар на труда, обществена сигурност, обществен разговор и групово трудово договаряне. Целта на синдиката е бъдещите ръководещи да се стремят към постигането на съществени параметри.
Документът ще бъде възложен на политическите партии, от които синдикатът ще желае да поемат задължения за възможен управнически мандат.
Mеморандумът за социално-икономическото развиване на страната до 2025 година беше признат на координационен съвет на КНСБ. Документът е ориентиран главно към политиците и най-много към участниците в бъдещото ръководство на страната за реализиране на съществени ориентири, които да бъдат следвани.
Така да вземем за пример синдикалистите упорстват за годишен растеж на междинната работна заплата с към 15% и за изпреварващ растеж на минималната работна заплата, който да е най-малко с 5 на 100 над растежа на междинната, с цел да се стопяват по-бързо разликите със приблизително европейските приходи.
Според КНСБ измежду целите са и цифровите умения на служащите, които да бъдат добити с пари от европейските стратегии.
От КНСБ упорстват през 2025 година минималната работна заплата за страната да надвиши 1200 лв., а междинната да доближи 2460 лв..
Президентът на синдиката Пламен Димитров разгласи какъв брой ще костват настояванията на бюджета:
„ Всъщност на бюджета това, по наше незадълбочено пресмятане, ще коства накъде към милиард, милиард и 200 милиона на година - т.е. за 4-5 години малко под 5 милиарда лв.. Това е в действителност цената, с цел да можем да стигнем, още веднъж споделям, тези цифри, тези величини, а с този напредък, който загатнах към този момент, за нас това е постижимо “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР