КНСБ предлага въвеждането на необлагаем доход от 24 хил. лева

...
КНСБ предлага въвеждането на необлагаем доход от 24 хил. лева
Коментари Харесай

КНСБ предлага 24 000 лв. необлагаем доход за младоженци

КНСБ предлага въвеждането на необлагаем приход от 24 хиляди лв. на млади фамилии за годината, в която е подписан бракът му. Това разгласи президентът на КНСБ Пламен Димитров след среща с парламентарната група на "Обединените патриоти " през днешния ден.

"Идеята пристигна от предлагането на американския президент Доналд Тръмп, а точно всички фамилии, които имат брак, подписан съответната година, да получат необлагаеми средства в размер на 24 хиляди $ на годишна база. Ако това се приложи към нашата действителност, може да се приказва за 24 хиляди лв. ", разгласи Димитров.

Според него става въпрос за 27 хиляди фамилии, които подписват брак в България на година, и би коствало на бюджета 45 млн. лв.. Той акцентира, че това е съответна мярка, която патриотите са намерили за забавна.

Според участниците сходна концепция би подтикнала сключването на гражданските бракове, както и раждаемостта, което е една от главните цели както на КНСБ, по този начин и на "Обединени патриоти ".

Необлагаемият най-малко за фамилии е единствено част от предложенията на КНСБ за въвеждане на детайли на фамилно подоходно облагане. Това беше и едно от предложенията на конфедерацията за включване в управническата стратегия на държавното управление. Друга мярка за подкрепяне на младите е да се вкара първична заплата от 700 лева за висшисти.

КНСБ са предложили още у нас да се вкара необлагаем най-малко, което би коствало на бюджета 800 млн. лева, само че парите биха отишли за възстановяване на живота на хората. "Обединените патриоти " считат да обсъдят предлагането ни, сподели още Димитров.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР