КНСБ предлага от 1 юли 2020 г. тази минимална пенсия

...
КНСБ предлага от 1 юли 2020 г. тази минимална пенсия
Коментари Харесай

КНСБ настоява минималната пенсия да стане 250 лева от 2020 година

КНСБ предлага от 1 юли 2020 година тази минимална пенсия да се усили от 219,43 лева на 250 лева, или с 14 на 100.

Това се показва в проектостановището на Конфедерацията по плана на бюджет на Държавното публично обезпечаване, оповестено на уеб страницата на синдикалната организация.

Синдикатът е безапелационен, че при публична линия на беднотия за 2020 година от 363 лв. (изчислена по SILC – способ на определянето й в ЕС), е наложително да се направи една първа, въпреки и внимателна крачка – минималната пенсия за стаж и възраст да догонва и в границите на няколко години да надвиши гладко линията на беднотия, с цел да се подсигурява почтено битие на получателите на такава пенсия.

В тази връзка, предлагането на КНСБ е от 1 юли 2020 година тази минимална пенсия да се усили от 219,43 лева на кръгло 250 лева, или с 14 на 100.

По този метод 850 хиляди пенсионери ще получат това нарастване и ще почувстват, че този път към тях Правителството, Парламентът и обществото демонстрират съпричастие и угриженост.
Допълнителният разход за тази мярка не е пренебрежим – към 80 млн.лв., само че е изцяло изпълним.
А общественият и даже политически резултат ще бъдат доста по-стойностни. Повишаването на покупателната дарба на тази голяма група българи сигурно ще бъде доста рационална инвестиция освен в тяхното витално ниво, само че и за стопанската система на страната.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР