КНСБ няма да приеме предложението на работодателите да се замрази

...
КНСБ няма да приеме предложението на работодателите да се замрази
Коментари Харесай

КНСБ няма да приеме замразяване на минималната заплата през 2021 година

КНСБ няма да одобри предлагането на работодателите да се замрази минималната заплата през 2021 година, съобщи пред Българска национална телевизия президентът на синдиката Пламен Димитров.

" Смятам, че към този момент сме в режим на спад на брутния вътрешен артикул, само че това не е използвано към всички браншове. Тук главно услугите страдат, знаем кои браншове, неведнъж бяха коментирани през тези месеци. За наслада, промишлеността на България върви нагоре, тя не е в режим на спад и в допълнение се развива. Така че, от позиция на работните места и техните приходи, хората чакат да получават по-високи приходи ", акцентира Димитров.

Според направеното допитване до всички към 300 синдикални членове на КНСБ, 65% считат, че има съображение за митинги. Но по-малко от 20% имат предпочитание и желаят КНСБ да се включи в митингите против ръководството на Бойко Борисов.

" Затова споделям, че явно има аргументи, заради които хората са на митинга. Всички младежи, които желаят смяна на своето бъдеще и по-добър живот, срещат нашата поддръжка. Всички, които хвърлят павета против служителите на реда, няма по какъв начин да търсят нашата поддръжка ", разяснява Димитров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР