КНСБ иска увеличение за заплатите в бюджетната сфера и предлага

...
КНСБ иска увеличение за заплатите в бюджетната сфера и предлага
Коментари Харесай

КНСБ иска увеличение на заплатите в бюджетната сфера и въвеждане на необлагаем минимум

КНСБ желае нарастване за заплатите в бюджетната сфера и предлага промени в данъчното облагане с въвеждането на необлагаем най-малко в размера на МРЗ. Това сподели на конференция в Пловдив президентът на КНСБ Пламен Димитров.

От синдиката желаят 1 милиард повече от бюджета на страната да бъдат отделени за нарастване на заплатите на работещите в бюджетните системи. Това искане е премерено и съобразено с действителностите и опциите както на бюджета, по този начин и на потребностите на пазара на труда, с цел да се задържат хората, уточни Димитров. Той добави, че една трета от тази сума е към този момент контрактувана с нарастването на заплатите на учителите. Остават 670 млн.лв. за останалите бюджетни системи, като работещите в незабавната помощ, в центрове за хора с увреждания, в Агенциите по заетостта и обществено подкрепяне, работещите в музеи, читалища, библиотеки и други

"При състояние, че през предходната година бюджетът приключи на плюс 800 млн.лв., това нарастване на заплатите с 1 милиарда лева е допустимо. Тези пари да бъдат вкарани в приходите на хората, а не в автомагистрали, самолети и кораби ", сподели президентът на КНСБ. Той уточни, че това ще докара до увеличено ползване и ще подтиква в допълнение растежът на брутния артикул.

С препоръчаното от синдиката въвеждане на необлагаем най-малко в размера на МРЗ ще бъдат разтоварени всички работещи, сподели Димитров, представен от Българска телеграфна агенция. Всички страни с въведен плосък налог имат необлагаем най-малко, единствено България и Грузия нямат, уточни той. И добави, че с повдигането на оптималния застрахователен приход от 2600 на 3000 лева ще се вдигне и размерът на оптималната пенсия на 1200 лева

Нашата цел е за четири години, до края 2022 година, приходите на българите да доближат 60 % от приблизително европейските равнища на глава от популацията или СРЗ да доближи или приближи 1000 евро, сподели Димитров. Това, съгласно него, е постижимо, в случай че темповете на нарастване на приходите се запазят.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР