КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа“ настояват за ръст на

...
КНСБ и Конфедерация на труда Подкрепа“ настояват за ръст на
Коментари Харесай

Синдикатите готвят протест заради доходите

КНСБ и Конфедерация на труда „ Подкрепа “ упорстват за растеж на приходите до края на годината най-малко с 20 %, с цел да се компенсира насъбраната инфлация. Лидерите на двата синдиката Пламен Димитров и Димитър Манолов упорстват за незабавна среща с президента Румен Радев, с цел да му показват настояванията си за растеж на заплатите и по отношение на политиките в енергетиката и така наречен Зелен преход.

„ В тоя миг той е мощната фигура и към него насочваме настояванията си, както обаче и към народните представители. Дали ще има държавно управление е втори въпрос. Но парламент ще има и някакво болшинство към тези промени, за които приказваме, би трябвало да се образува “, аргументира се Пламен Димитров.

Президентът на „ Подкрепа “ Димитър Манолов разгласи, че двата синдиката упорстват да се одобри формулировка за енергийно уязвими консуматори до края на годината:

„ Нищо не се прави по въпроса за анулацията на либерализацията на цените за битовите консуматори – нещо, което ще унищожи българския консуматор от в допълнение “.

Двата синдиката готвят взаимна протестна акция до края на месеца.

Източник: БНР
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР