Книгата Тайни и загадки на тихия фронт - Животът на

...
Книгата Тайни и загадки на тихия фронт - Животът на
Коментари Харесай

Венелин Митев представя книгата си, посветена на българските разузнавачи

Книгата " Тайни и загадки на " тихия фронт " - Животът на огромните български разузнавачи " от Венелин Митев (изд. " Книгомания " ) ще бъде показана премиерно през днешния ден, 26 септември, от 17 ч. в дребната зала на Централния боен клуб в София. За изданието ще приказват проф. Бончо Асенов, ген.-майор Тодор Бояджиев и полк. Чавдар Борачев, водещ на събитието ще бъде Ники Кънчев. Премиерата се провежда със съдействието на Националната асоциация " Сигурност ", Асоциацията на военните разузнавачи и Асоциацията на разузнавачите от запаса.

" Преди да започнеш да четеш тази книга, уважаеми читателю, бих желал да споделя, че концепцията да се захвана с нея зрееше у мен от много години, тъй че не можех да не я напиша. И то по две аргументи. Първата е, че цялостен живот съм се вълнувал от забуления в тайнствено-романтичен ореол живот на разузнавачите, изпълнен с толкоз завършения и рискове. А втората е, че през последните години на българските специфични служби бяха нанесени непоправими вреди, които представляваха сериозен риск за националната ни сигурност. Размахването на досиета, слагането на знак за тъждество сред оперативното разбиране " помощник " и моралната категория " клеветник " непрестанно втълпяване на обществото, че разузнаването и контраразузнаването са мръсни думи и излишно зло. Едва ли има друга страна по света, която по този начин безконтролно и безнаказано да се е отнесла към ориста на своите разузнавачи, които са й служили почтено зад граница, и на своите контраразузнавачи, които са пресичали шпионската активност на непознати страни.

В продължение на близо половин век журналистическата ми специалност ми даде опция да се срещна у нас и по света със забележителни мъже, посветили живота си на разузнаването. Някои го считат за втората най-древна специалност, само че съгласно мен то е даже първата, тъй като знанието за това къде се намира врагът и потребността от самозапазване и оцеляване са над всички останали потребности ", написа в предговора Митев.

Венелин Митев е създател на книгите " Големите любови на български поети и писатели " (2012), " Големите любови на български актьори, музиканти и художници " (2014), " Големите любови на български царе, министри и авантюристи " (2015), " Прогонените гении на България " (2016), " Българи, за които приказва светът " (2017), които се трансфораха в бестселъри.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР