Книгата си остава едно от най-духовните преживявания, сигурни са организаторите

...
Книгата си остава едно от най-духовните преживявания, сигурни са организаторите
Коментари Харесай

Фестивалът С книга на плажа ще се проведе за пето лято в Бургас

Книгата си остава едно от най-духовните прекарвания, сигурни са уредниците на литературното събитие " С книга на плажа ". Фестивалът ще се организира от 13 до 18 август в Бургас, в експоцентър " Флора ". Той е реалност от пет години на това място в Морската градина, а другояче неговата история е почнала малко по-рано до фонтана пред КЦ „ Морско казино “.
Actualno.com беседва с Мария Бенчева, шеф на Регионална библиотека " П. К. Яворов ": “Радвам се, че има хора, които избират книгата на хартия и те са от разнообразни генерации. Тя носи друго чувство. Надяваме се, ползата към фестивала да нараства с всяка година, макар, че към момента е в детска възраст. Всеки има потребност от храна за душата. Правим го библиотеката и общината, до момента в който в други градове имат поддръжката и на Асоциацията на българската книга. Но мисля, че ще се преборим и той ще се утвърди. За това ще оказват помощ съпътстващите прояви и богатата стратегия. Тя е за дребни и огромни и се надявам следващата година, литературното събитие да продължи повече дни “, сподели Бенчева. 
Различните издателства ще показват най-новите си литературни заглавия по време на форума. Това ще стане на алеите, които се намират навръх път за плажа, пред експоцентър " Флора ". Там ще се намира пазарът на книгата.
Организаторите на фестивала са се погрижили и за съпътстващи събития. Това са срещи с известни създатели на книги, показване на сборници, литературни четения, лъчение на документални филми и други прояви. 
 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР