Книгата „Певицата взема властта“ не можеше да се появи в

...
Книгата „Певицата взема властта“ не можеше да се появи в
Коментари Харесай

Иво Сиромахов: Танцът на шоуто с политиката никога няма да излезе от мода

Книгата „ Певицата взема властта “ не можеше да се появи в по-подходяща година. През 2021 година българите трябваше 3 пъти да излязат да гласоподават, а тематиката за връзката сред шоубизнеса и политиката е по-актуална от всеки път. Писателят Иво Сиромахов беше посетител в предаването „ 120 минути “, с цел да показа какви са настоящите тематики в книгата му.

Снимка: bTV

„ Политиката е шоубизнес за грозни “, цитира той в книгата си Бил Милър. Според него всички хора гледат на първо място външния тип на претендентите за политически постове. Той подсети какъв брой звук се подвигна на президентските избори поради избора на рамки за очила на единия от претендентите.

Според него танцът на политиката с шоубизнеса в никакъв случай не е излизал от мода.

„ В последна сметка политиката е едно представление “, изясни той. „ И виждаш по какъв начин е в целия свят – още от Берлускони потегли тази вълна, по-късно Доналд Тръмп, Борис Джонсън… Появяват се едни хора, които по-скоро са към развлекателния род, в сравнение с към политиката.

В романа му „ Певицата взема властта “ става дума за поп-фолк певица, чиято кариера е към края си, която взема решение да се кандидатира за народен представител. Тя съумява да събере болшинство в Народното събрание и си слага задача да оправи България по неконвенционален метод.

Един от проблемите на българското общество е, че хората постоянно чакат някой, който да ги „ оправи “ или разчитат на висша мощ, която да им покаже пътя. Иво Сиромахов загатна привикване, което демонстрира, че 75% от хората имат вяра в предсказанията на баба Ванга.

„ Това за мен е плашещо. Ако ние търсим отговорите във врачуването, няма да ги намерим в никакъв случай. “
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР