Книгата Ахтопол – древност и съвремие“ беше представена в Ахтопол.

...
Книгата Ахтопол – древност и съвремие“ беше представена в Ахтопол.
Коментари Харесай

Петър Кънев стартира по нестандартен начин кампанията си


Книгата „ Ахтопол – античност и съвремие “ беше показана в Ахтопол. Автор на монументалния исторически труд е доктор Атанас Орачев. Изданието е осъществено с помощта на съдружие „ Черноморска Странджа “ с ръководител лидерът на листата на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ за 2- ри МИР - Бургас инж. Петър Кънев и със спомоществователството на проф. Иван Гавраилов.
„ Преди избори множеството политици дават обещание разнообразни неща. Аз желая да стартира моята акция с нещо, което съм заречен и съм извършил. То е, че дружно с професор Гаврилов помогнахме един необикновен труд, който касае освен Ахтопол, а и цялото Южно Черноморие и по този начин наречената Черноморска Странджа, да получи самопризнание. Това е исторически труд, работен повече от дванадесет години. Книгата е с над 400 страници – нещо действително изпълнено. Мисля, че това е най-хубавото начало на една предизборна акция “, съобщи инж. Петър Кънев.
„ Познавам доктор Орачев от 40 години. Работехме дружно по програмата Странджа Сакар под управлението на проф. Александър Фол. Той е извънредно ерудиран и квалифициран академик. Към книгата има необикновен интерес. Видяхте, че залата бе цялостна и имаше доста правостоящи “, сподели още инж. Кънев.
Луксозното и богато илюстрирано издание разказва хилядолетната история на града и района. То е плод на дългогодишни проучвания.
„ Книгата е неповторима по няколко аргументи – първо тя е строго теоретичен труд, извънредно стойностна. Над 25 страници е единствено листата с употребяваната литература. Тя е извор и основа за всички млади откриватели, които ще стъпят на тази база и ще продължат нашето дело. Второ – тя развенчава един мит – че Ахтопол е древногръцка колония. Всъщност се касае за нещо напълно друго. Гърците идват тука и заварват преуспяващ тракийски град, град с история “, показа своите усещания проф. Гаврилов. Той подари на създателя часовник и разяснява, че всеки от нас е нужно да оползотворява времето си рационално.
Проф. Пламен Павлов също беше измежду гостите на премиерата. Той показа с присъстващите, че посредством издание като книгата на доктор Орачев, жителите и гостете на Ахтопол, посетителите на района, могат а схванат какво е било морето за нашите предшественици и да осъзнаят на каква земя стъпват. Проф. Павлов изрази убеденост, че идващите писания на създателя ще бъдат по този начин сполучливи, както показаното издание.
„ Това е труд, който изисква извънредно доста старания, търсене и доста мислене, с цел да бъде показан в този синтез. Дано и за напред нещата да вървят по този метод – изследвания и изявления. Тогава проучванията имат стойност “, съобщи шефът на Регионален исторически музей – Бургас доктор Милен Николов.
Кметът на Ахтопол Станислав Димитров беше безапелационен, че трудът на доктор Орачев е от изключителна значимост за Ахтопол. Той поздрави откривателя за положените старания и изрече всеобща признателност за постигнатото от него.
„ Докато правех моите проучвания моно неща ме изненадаха. Има загадки, за които аз към момента не мога да намеря пояснение “, описа доктор Орачев. Той е безапелационен, че античният Ахтопол е съществувал още при започване на петото хилядолетие прочие Хр. или преди повече от осем хиляди години.
За да се срещнат с проучванията на доктор Орачев, в клуба на рибаря, къде се състоя премиерата, бяха пристигнали голям брой любознателни фенове на неговата работа. Те зададоха въпроси, изрекоха поздравления към именития академик и показаха желанието си да се допрян до направените от него открития.
 
Текстове към фотоси:
1. Д-р Атанас Орачев е безапелационен, че античният Ахтопол е съществувал още при започване на петото хилядолетие прочие Хр.
2.  Луксозното и богато илюстрирано издание е плод на дългогодишни проучвания.
3. Проф. Пламен Павлов изрази убеденост, че идващите писания на създателя ще бъдат по този начин сполучливи, както показаното издание.
4. Кметът на Ахтопол Станислав Димитров беше безапелационен, че трудът на доктор Орачев е от изключителна значимост за Ахтопол.
5. Проф. Иван Гавраилов подари на създателя часовник и разяснява, че всеки от нас е нужно да оползотворява времето си рационално.
6. Започвам моята акция с нещо, което съм заречен и съм извършил, зави инж. Петър Кънев.
7. За да се срещнат с проучванията на доктор Орачев, в клуба на рибаря, къде се състоя премиерата, бяха пристигнали голям брой любознателни фенове на неговата работа.
8. На събитието участва шефът на Регионален исторически музей доктор Милен Николов /вдясно/, който поздрави създателя на книгата.
9. Кметът на Ахтопол Станислав Димитров /вляво/беше безапелационен, че трудът на доктор Орачев е от изключителна значимост за Ахтопол.
10. Гостите зададоха въпроси и показаха желанието си да се допрян до направените от доктор Орачев открития.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР