Книга с имената на американците с японски произход, лишени от

...
Книга с имената на американците с японски произход, лишени от
Коментари Харесай

Книга с имената на повече от 120 000 души пази спомена за репресиите срещу японците в САЩ през ВСВ

Книга с имената на американците с японски генезис, лишени от независимост по време на Втората международна война, бе изложена в Националния музей на японските американци в Лос Анджелис. Посетителите могат да почетат някогашните пандизчии, като слагат щемпел под имената в книгата.
Целият план е отдаден на паметта на всички тези хора, които са потърпевши в лагерите. Това, което посетителите вършат когато подпечатват книгата, е да си спомнят за тези хора, които са били директно наранени от концентрационните лагери.
Клемент Ханами, Японско-американски народен музей

По време на Втората международна война Съединените щати, по заповед на президента Франклин Д. Рузвелт наложително затварят към 125 000 души с японски генезис в 75 разнообразни места за отнемане от независимост. Повечето от тях живеят в концентрационни лагери на тихоокеанското крайбрежие.
Сега към този момент мога да възприема всичко това. И скърбя за тези, които са умряли, изключително за тези, които са били възрастни и помнят повече от мен. Но се веселя, че съм тук и претърпявам това.
Йоко Сумида, (91 години), някогашна лагеристка

Книгата е първата част от трите сегмента на " Националния монумент на японските американци, лишени от независимост по време на Втората международна война " - многостранен план, имащ за цел да се оправи със заличаването на самоличността на лица от японски генезис, затворени в концлагери по време на войната.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР