Кметството на Париж забрани на прочутото кабаре Мулен Руж“ да

...
Кметството на Париж забрани на прочутото кабаре Мулен Руж“ да
Коментари Харесай

Забраниха на прочутото кабаре „Мулен Руж“ да използва змии в спектаклите си

Кметството на Париж забрани на фамозното кабаре „ Мулен Руж “ да употребява змии в спектаклите си, заяви Агенция Франс Прес, базирайки се на копие от писмото на локалната администрация до кабарето. Забраната е пристигнала в резултат на напън от асоциации за отбрана на животните.

В ежедневния театър на „ Мулен Руж “ танцьорка скача в транспарантен басейн с огромни питони, които се пробват да задържат главите си над водата.

Двата питона от югоизточна Азия – тигров и мрежест, са предпазени типове и са приети като такива от Конвенцията по интернационалната търговия със застрашени типове от дивата фауна и флора, се споделя в обосновката на кметството за възбраната. Освен това змиите в спектакъла не са водни, въпреки да плуват добре, и престоят в басейн с вода не е натурален за тях.

В края на декември „ Мулен Руж “ отхвърли обвиняванията за малтретиране на животни. Според кабарето влечугите са питони плувци, които живеят еднообразно добре на водата и на сушата.

През юли 2021 година кметството на Париж одобри Харта за положително отношение към животните и забрани потреблението на диви животни тук-там, които са благосъстоятелност на общината. „ Мулен Руж “ обаче е частен парцел.

През май 2022 година дива птица – марабу – беше употребена в театрална пиеса на институция, чийто принципал е кметството. Тогава локалната администрация разгласи, че театърът се е заел да не нарушава Хартата в бъдещи постановки.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР