Кметството на Букурещ планира да раздаде 5000 „еко-ваучера” на стойност

...
Кметството на Букурещ планира да раздаде 5000 „еко-ваучера” на стойност
Коментари Харесай

Букурещ раздава ваучери за еко коли

Кметството на Букурещ възнамерява да раздаде 5000 „ еко-ваучера” на стойност по 9000 леи всеки (3783 лева.) за закупуване на нови незамърсяващи околната среда коли, съобщи организация Медиафакс.

Проектът на решение за даване на „ еко-ваучери” ще бъде импортиран за утвърждение в Общинския съвет на Букурещ в околните дни.

„ Еко-ваучерите ще бъдат употребявани за закупуване на нови коли с норма на замърсяване, която обезпечава понижени излъчвания – Евро 6, недизелови или електрически коли. Необходимата сума за използване на програмата ще бъде обезпечена от локалния бюджет на община Букурещ”, се показва в плана на решение.

Всеки гражданин на Букурещ с непрекъснато или краткотрайно местопребиваване в румънската столица ще може да съобщи остарелия си автомобил и да получи в подмяна „ еко-ваучер” на стойност 9000 леи, който да употребява при закупуването на нов автомобил с понижени излъчвания, недизелов или електрически.

Като начало ще бъдат отпуснати 5000 „ еко-ваучера”.

През юни м. година кметството на румънската столица стартира различен план за възстановяване качеството на въздуха в града. По програмата „ Велосипедисти в Букурещ” бяха раздадени 5000 ваучера на стойност 500 леи всеки (210 лева.) за закупуване на елементарен или електрически велосипед, тротинетка или устройства от вида „ Сегуей” или „ Найнбот”.

Право да получат ваучер имаха поданици на Букурещ на възраст над 18 години, с непрекъснато или краткотрайно местопребиваване в румънската столица.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР