Кметовете на община Банско Иван Кадев и на швейцарската община

...
Кметовете на община Банско Иван Кадев и на швейцарската община
Коментари Харесай

Община Банско и швейцарската община Вал-де-Бан подписаха меморандум за сътрудничество


Кметовете на община Банско Иван Кадев и на швейцарската община Вал-де-Бан Кристоф Маре подписаха меморандум за съдействие на двете общини, който ще бъде употребен за основа за подписване на трайно партньорство и побратимяване.
На работна среща, представителите на локалните управляващи обявиха желание да слагат, преследват и реализиран със взаимни старания и ползвайки дългогодишния швейцарски опит съществени цели за развиването на община Банско в средносрочно бъдеще.
Сред набелязаните цели са високо качество на въздуха и позитивно екологично влияние посредством надзор на въглеродните излъчвания, поддържане на положителни равнища на качеството на питейната вода, образуване на научно-практични конгреси за ръководство на планинската екосистема, културен продан и редица други.
На срещата бяха изтъкнати необятните благоприятни условия за ползотворно съдействие и многото прилики сред двете общини в географско и в културно отношение.
Партньорите от Швейцария ще споделят с община Банско несъмнено високото международно равнище, до което е достигнала община Вал-де-Банв в региона на туризма, спорта, екологията и работата със зелена сила. Това ще способства за продължение динамичното развиване на община Банско като водач на зимния туризъм на Балканския полуостров, одобряването на града като целогодишен курорт и постигане на водеща позиция в региона на екологичните практики.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР