Кметове и представители на неправителствения сектор от Генерал Тошево благодариха

...
Кметове и представители на неправителствения сектор от Генерал Тошево благодариха
Коментари Харесай

От Генерал Тошево благодарят за подкрепата да спре добива на газ там

Кметове и представители на неправителствения бранш от Генерал Тошево благодариха на премиера Бойко Борисов за прекъсването добива на газ .
Валентин Димитров, кмет на община Генерал Тошево съобщи, че е изразил благодарността на жителите на общината към премиера и министрите на земеделието Румен Порожанов, на енергетиката Теменужка Петкова и на околната среда и водите Нено Димов за това, че поддържаха и имаха позитивно отношение към решение на нашия проблем в Община Генерал Тошево.

 Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна Обновена
Няма да се добива природен газ в Генерал Тошево, реши РИОСВ-Варна

Протест пред екоинспекцяита съпровождаше закритото съвещание

Той напомни, че през август 2017 година компания " Русгеоком " е внесла отчет за Оценка на въздействието върху околната среда за капиталово желание за добива на газ в Община Генерал Тошево . По думите му са естествени страховете на жителите на Община Генерал Тошево - заплахите от отравяне на водата и замърсяване на почвата, както и отнемане на популацията от главния им занаят - земеделието .

 Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево Обновена
Петкова, Димов и Порожанов да решат бъдещето след референдума в Генерал Тошево

Премиерът Бойко Борисов и кметът Валентин Димитров разискаха резултатите

" Затова и произведохме референдум на 17 декември 2017 година, с който жителите на Генерал Тошево бяха твърдо срещу добива на природен газ на територията .
Последва среща с премиера на 3-ти януари 2018 година, на която го запознахме с резултатите. " Още един път признателност за бързото решение на проблема, защото на 25 януари експертния съвет към Регионална инспекция за опазване на околната среда Варна отхвърли капиталовото желание на Русгеоком. В момента царува едно успокоение в общината и триумфът е за всички ", сподели Димитров.

Коста Костов, ръководител на Асоциацията на българските зърнопроизводители в Генерал Тошево също изрази признателност към ръководещите в поддръжката им да отпадне капиталовото желание на Русгеоком.

 Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото несъмнено нещо
Аграрният профил на Генерал Тошево - единственото несъмнено нещо

Когато става дума за рандеман на лични газ и петрол почвата стопира да бъде пръст и се трансформира в плътта на Отечеството, водата - живителните му сокове, а хипотетичните сонди - инжекции с отрова

Костадин Костадинов, Национална асоциация на зърнопроизводителите се включи в благодарностите за съответно взетото решение за добива на газ в Добруджа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР