Кметове и председатели на общински съвети от 33-те общини от

...
Кметове и председатели на общински съвети от 33-те общини от
Коментари Харесай

Обсъждат основни проблеми на общините на Регионален форум

Кметове и ръководители на общински препоръки от 33-те общини от областите Бургас, Сливен, Стара Загора и Ямбол вземат участие в двудневния уводен конгрес за Югоизточния регион за обмисляне, проведен от НСОРБ. В първия ден общинските ръководители разискват главните проблеми и провокации пред ръководството на локално равнище. Основни представители и модератори на полемиките са кметове с богат опит, ангажирани интензивно в активността на НСОРБ - кметът на Сливен Стефан Радев, кметът на Карнобат Георги Димитров и Валентин Ревански, кмет на Ямбол.

В работата на форума вземат присъединяване 33 кметове на общини и 27 ръководители на Общински съвет, измежду които и ръководителят на сливенския общински съвет - Димитър Митев. Шест от общинските препоръки в района към момента не са определили своите делегати в Общото заседание на НСОРБ.

Във втория ден на събитието следва да бъдат излъчени претендентите за членове на УС от района и ще бъдат определени членовете в Регионалния съвет за развиване от областите Бургас, Ямбол и Сливен.

Югоизточният регион за обмисляне обгръща 5 огромни общини с население над 50 хиляди поданици, 10 междинни общини с население от 15 до 50 хиляди поданици и 18 дребни общини – под 15 хиляди Превес в делегатското заседание имат мъжете – 49, 11 делегати са дами.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР