Кметицата на София Йорданка Фандъкова взе отношение и опроверга опасенията

...
Кметицата на София Йорданка Фандъкова взе отношение и опроверга опасенията
Коментари Харесай

Йорданка Фандъкова реагира: Няма да пипаме паветата

Кметицата на София Йорданка Фандъкова взе отношение и опроверга опасенията на жителите на София, че гранитните павета към храм-паметника ''Св. Ал. Невски'' ще бъдат отстранени и сменени с бронзови плочки.

Ето какво написа кметицата на София на формалната си страница във Facebook:

Гранитните павета към храма „ Александър Невски “ се резервират – това планува утвърденият план, който представихме предходната година, когато започва ремонтът в цялата зона.
Публикуваните в този момент визуализации са още от състезанието за избор на архитект и не дават отговор на утвърждения план. Тези операции няма за оказват помощ нито на политиците, които желаят да извлекат някакъв персонален дял за момента, нито на жителите да получат вярна информация.
Моята персонална позиция и мнението на НИНКН още при утвърждението на плана на архитектурно студио „ А.Д.А “ – бяха за опазване и на паважа, и на скулптурите на Далчев в градината зад Военния клуб. Затова и през 2017 година планът беше изменен, като изрично резервира гранитните павета към „ Ал. Невски “ и по сектора от ул. „ Оборище “ сред ул. „ Г.С. Раковски “ и централния вход на храма. Проектът планува само пренареждане на паважа на местата, на които има неравности и потребност от ремонт. Променихме и плануваното от проектанта съвременно осветяване с високи мачти. Заедно с НИНКН съгласувахме осветяване, което дава отговор на съществуващо при първичната визия на площада.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР