Кметицата на родопско село беше осъдена на пробация за срок

...
Кметицата на родопско село беше осъдена на пробация за срок
Коментари Харесай

Осъдиха селска кметица на пробация и 100 часа труд

Кметицата на родопско село беше наказана на пробация за период от година и половина и безплатен труд в интерес на обществото в размер на 100 часа, оповестиха от районна прокуратура – Смолян. 57-годишната Катя Люнчева, кмет на с. Соколовци, бе изправена пред съда за погрешни нотариални заверки, направени от нея преди година и половина. Още тогава Люнчева изясни пред „ Марица “, че е била подведена и е направила това от доверчивост.

Ето формалното известие на прокуратурата от през днешния ден:

По съглашение на Районна прокуратура-Смолян е наказана Катя Л., на 57 година, за това, че за времето от 17.06.2015 година до 15.02.2016 година, в това число, в с.С., общ.Смолян, при изискванията на продължавано закононарушение със седемнадесет действия, в качеството си на длъжностно лице по смисъла на чл.93, т.1, б “а” от Наказателния кодекс - Кметски наместник и кмет на с. С., общ. Смолян, в кръга на службата си, на съображение чл.83 от Закона за нотариусите и нотариалната активност, е съставила 17 броя публични документи – нотариални заверки, в които нотариални заверки направила нотариално засвидетелствуване на подписи на лица в заявки за присъединяване в повсеместен пенсионен фонд до Пенсионно осигурително сдружение, в които документи удостоверила погрешни условия, а точно, че подписите, положени в заявките на местата за заявител, са положени от лицата заявители и като се е уверила в тяхната идентичност, за да бъдат употребявани тези документи като доказателство за тия условия, – закононарушение по член 311, алинея 1, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателния кодекс.

Съдът е наложил на подсъдимата Катя Л. наказване „ пробация “ с пробационните ограничения „ наложителна регистрация по сегашен адрес” за период от 18 месеца, при честота на явяване и сключване пред пробационен чиновник два пъти седмично; „ наложителни периодически срещи с пробационен служител” за период от 18 месеца; „ безплатен труд в интерес на обществото в размер на 100 часа”, който да се постави в границите на една година.

Споразумението, утвърдено от Районен съд-Смолян, е влезнало в действие и не предстои на митинг и обжалване.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР