Кметът Здравко Димитров ще поиска от транспортните фирми да изпълняват

...
Кметът Здравко Димитров ще поиска от транспортните фирми да изпълняват
Коментари Харесай

Здравко Димитров към превозвачите: Изпълнявайте договорите и...

Кметът Здравко Димитров ще изиска от транспортните компании да извършват договорите си за обслужването на 29-те линии в Пловдив. Срещата е планувана в 16 часа в общината. „ В противоположен случай ще прекратяваме контракти, по които има несъблюдение, и ще търсим други превозвачи. Пловдивчани желаят от нас качествена услуга”, сподели пред кореспондент на „ Марица” градоначалникът.

С негова заповед е образувана работна група с присъединяване на вътрешно-ведомствения надзор, който ще извърши одит на приходите и разноските, както и за методиката за заплащането на бюджетните средства на превозвачите. Тя е одобрена още през 2012 година с решене на Общинския съвет и въз основа на наредбата на транспортното министерство.

„ В работната група ще поканим наложително общински съветници, с цел да няма и най-малкото подозрение. Ако те нямат задоволително подготвеност в тази област, да наемат експерти”, предложи Здравко Димитров. Той акцентира, че прокуратурата е почнал тази инспекция, в това число за провалената електронна система, още при започване на предходната година. Досега общината е предоставила голям брой документи за инспекция.

Най-много неизпълнени курсове има компания „ Хеброс бус”. Пропуснати курсове има и „ Автотранс 2000”. С най-хубавото осъществяване на 98-99 % имат компаниите на Петко Ангелов „ Автобусни транспорти – Пловдив” и „ Меритранс”.

Инж. Пламен Вълков, шеф на Оперативна програма „ ОКТ”, продължава да извършва служебните си отговорности. „ Прокуратурата и съдът ще преценяват дали има учредения за премахване на инж. Вълков от длъжността след повдигнатите обвинения”, изясни кметът.

По мотив на настояването на превозвачите за бързото въвеждане на електронното таксуване Димитров подсети, че това не става толкоз елементарно и че се приготвя социална поръчка.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР