Кметът Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали

...
Кметът Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали
Коментари Харесай

Военни от НАТО обсъдиха със Здравко Димитров щетите от граду...

Кметът Здравко Димитров се срещна с военни от НАТО, организирали учението „ Тракийско лято “. То се организира от 23 август до 03 септември в базата в с. Чешнегирово с присъединяване на почти 260 американски и 400 български военнослужещи от Съвместното командване на специфичните сили, Военновъздушните сили и Съвместното командване на силите.

По време на диалозите бе разискван и неприятният случай, при който поради закъснение на изстрелване на ракета против градушки беше унищожена част от реколтата на аграрни производители в региона. Кметът увери, че към този момент има изпратен отчет до Министерски съвет и са подхванати съответните ограничения.



От срещата стана ясно, че представителите от НАТО са подготвени да подобрят организирането и провеждането на военните учения, тъй че да не се оказва отрицателно въздействие върху живота и всекидневието на локалното население.

По думите на Здравко Димитров при осъществяване на военни демонстрации, хората с интерес следят подготвителни учения или парашутни скокове.

Кметът акцентира, че едно от неприятните неща е, когато самолетите минават звуковата вълна, при което се чува мощен екот.

От името на американските военнослужещи Даниел М. Майуро разяснява, че идната година, когато още веднъж ще се организира обучение „ Тракийско лято “, ще бъде усъвършенствана организацията му, както и своевременното предизвестие на живеещите в околните обитаеми места за цялостното събитие.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР