Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че Община

...
Кметът Здравко Димитров потвърди пред феновете на Локомотив, че Община
Коментари Харесай

Кметът: Гарантирам равно финансиране на Лаута и Колежа

Кметът Здравко Димитров удостовери пред почитателите на Локомотив, че Община Пловдив ще финансира и черно-белите със същата сума, която се отпуска за градския противник Ботев. Днес той се срещна с представители на последователи на Локомотив, като на срещата участваха още зам.-кметът по финанси Величко Родопски и зам.- кметът по строителство Пламен Райчев.

Привържениците желаеха Общината да финансира изработването на техническия план за централната естрада на стадион Локомотив, като сумата ще е равна на тази отпусната за препроектиране на стадиона на Ботев. Кметът се ангажира предлагането за разпределяне на средствата да бъде импортирано на някое от идващите съвещания на Общински съвет Пловдив, откакто стане ясно какъв брой ще коства изработването на плана.

Зам.-кметът Пламен Райчев удостовери, че ще бъде построен още един вход за стадиона в парк Лаута – от бул. „ Цветан Лазаров “, само че сега там казусът е, че трасето граничи с боен парцел и занапред би трябвало да се водят договаряния с Министерството на защитата.

Здравко Димитров изясни, че сума за седалки на стадион „ Христо Ботев “ към момента не е планувана.

„ Общината не е толкоз богата, че да подари на някого закупените преди време над 18 хиляди седалки. Преговаряме с производител, който да изкупи наличните седалки, а ние да доплатим за такива, отговарящи на условията на стадион „ Христо Ботев “. Едва по-късно ще има изясненост каква сума ще бъде отпусната на двата клуба “, съобщи на срещата градоначалникът.

При вероятно разпределяне на спомагателни средства за двата клуба, черно-белите последователи пожелаха Община Пловдив да помогне с част от тях за създаване на терени въз основата на детско-юношеската школа в ЖР „ Тракия “, като по предварителни планове ще са нужни към 2,5 милиона лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР