Кметът Здравко Димитров обяви днес старта на проект по ОП

...
Кметът Здравко Димитров обяви днес старта на проект по ОП
Коментари Харесай

В Пловдив започна санирането на пет блока

Кметът Здравко Димитров разгласи през днешния ден старта на план по Оперативна програма „ Региони в напредък “ за санирането на пет жилищни здания в Пловдив.

Проектът „ Подобряване на енергийната успеваемост на многофамилни жилищни здания в град Пловдив – I Етап “ е на стойност 3 692 629,44 лв. с Данък добавена стойност, а началото бе обещано пред блока на бул. „ България “ 196. Присъстваха още заместник-кметът по строителство и вложения Пламен Райчев, кметът на регион „ Северен “ Стоян Алексиев, представители на екипа за ръководство на плана и проектантите на обекта, както и членове на сдружението на собствениците  „ Започваме осъществяването на плана, който би трябвало да приключи до юли 2023 година. Искам да пожелая на строителите да работят бързо и качествено “, съобщи при откриването на строителната площадка кметът Здравко Димитров.

Заместник-кметът по строителство Пламен Райчев добави, че на обекта, с който започва осъществяването, ще бъдат осъществени доставка и монтаж на топлоизолация от минерална вата (каменна) 10 см по всички външни стени, доставка и монтаж на XPS 8 см по цокъл, замяна на дограмата на постройката с PVC двоен стъклопакет, полагане на топлоизолация на покривната плоча и доставка и монтаж на два пласта битумна хидроизолация, вторият с посипка. Ремонтът на този жилищен блок ще коства 635 904 лева с Данък добавена стойност.

В плана са включени още 4 жилищни здания – на улица „ Иван Гешев “ 30 в регион Западен, на бул. „ България “ 47-49, бул. „ Васил Априлов “ 83-91 и на улица „ Жеравна “ 1-3 в регион Източен. За всички има подписани контракти с изпълнителите и се чака издаването на позволение на градеж, с цел да стартира работа и по останалите позиции на плана.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР