Кметът Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика в

...
Кметът Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика в
Коментари Харесай

Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика, оправи силни пожелания към състезателите

Кметът Васил Терзиев откри Световната купа по художествената гимнастика в София и пожела триумф на спортистите:

„ За мен спортът постоянно е бил значим и ще продължи да бъде значим, тъй като като се изключи че е потребен чисто физически, ти дава и скъпи уроци. И като кмет ще върша всичко по-силите си, с цел да може София да се трансформира в в действителност състезателен град. Един от най-важните уроци на спорта е, че хубавичко работа и усърдието се трансформират в положителни резултати. В художествената гимнастика това се съчетава с прелест и грациозност, които трансформират спорта в изкуство. “

Терзиев благодари на президента на българската федерация Илияна Раева , както и на всички уредници за това, че способстват в идващите три дни София да се трансформира в център на международната художествена гимнастика.

Официални посетители бяха още Моринари Ватанабе, президент на ФИГ, Георги Глушков, длъжностен министър на младежта и спорта, Илиана Раева, президент на БФХГ и Красимир Дунев, президент на БФ Гимнастика.

Церемонията по откриването тази година мина под знака на УНИЦЕФ, откакто при започване на април УНИЦЕФ и БФХГ подписаха меморандум за двегодишно партньорство и взаимни начинания в името на просперитета, здравето и за заслужен живот на децата на България и по целия свят.

Световният хайлайф на художествената гимнастика се събира още веднъж в София

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР