Кметът Стефан Радев посети закрития плувен басейн до Основно училище

...
Кметът Стефан Радев посети закрития плувен басейн до Основно училище
Коментари Харесай

Басейнът в Сливен – с най-съвременно пречистване на водата, започва работа на 23 февруари – Ден на отворени врати

Кметът Стефан Радев посети закрития плувен басейн до Основно учебно заведение „ Елисавета Багряна “ и  извършен ремонт на оборудването.

Басейнът ще стартира да работи на 23 февруари – сряда, който е разгласен за Ден на отворени порти. Посещенията в този ден ще бъдат безвъзмездни за посетителите.

„ На процедура завърши вторият стадий от ремонта на басейна. Първият стадий беше да създадем всичко допустимо оборудването да бъде пуснато в употреба. Сега е променено цялото софтуерно съоръжение. Този басейн има най-съвременното филтриране на водата, което може да се реализира и е наслаждение е да го гледаш в подобен тип. Целта ни е оптимален брой хора да се възпламенят по този прелестен спорт и оптимален брой деца да посещават басейна и да се научат да плуват “ сподели кметът.

На 25-метровото оборудване бяха осъществени строително-монтажни работи и тестване на новите системи. Извършена е преправка на технологията на разчистване на водата. През месец юни следва още един ремонт, който планува цялостна замяна на облицовката на стените на басейна. Стефан Радев добави, че се планува и благоустрояване на достъпа към басейна.

Миналата година Община Сливен отпусна близо 150 хиляди лева за главния ремонт на 25-годишното плувно оборудване. Старата ел. апаратура беше сменена, инсталирана е нова филтрираща система с нужната химична обработка, възобновена е вентилацията. Оборудването, банята, съблекалните и настилките също бяха актуализирани. Монтирани са слънчеви панели за битово горещо водоснабдяване. Подменени са осветителните тела с нови LED осветителни тела, дежурно осветяване и евакуационно осветяване с LED осветителни тела с акумулиращи акумулатори. Сградата е налична и за лица с увреждания, защото няма стълби. Община Сливен е поела цялата прехрана на басейна, личния състав и консумативите, нужни за работата му като част от политиката на ръководената от Стефан Радев администрация за развиването на спорта в общината.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР