Кметът Стефан Радев отново ще внесе предложение в Общинския съвет

...
Кметът Стефан Радев отново ще внесе предложение в Общинския съвет
Коментари Харесай

Предложението за индустриалната зона отново в дневния ред на ОбС Сливен

Кметът Стефан Радев още веднъж ще внесе предложение в Общинския съвет за основаване на комерсиално сдружение, което да координира главно активността и употребата на бъдещия промишлен парк в Сливен. Той изрази страдание, че предлагането не бе признато от Общинския съвет на последната сесия, тъй като планът за индустриалната зона е основен за бъдещето на района.

„ Това е методът да се ускори интереса към Сливен като дестинация за вложения от локалния и външния бизнес и да предложим атрактивен артикул на пазара. Шанс е за увеличение на приходите и повече добре платени работни места, което не става по пътя на нарастването на минималната работна заплата. Конкуренцията сред работодателите е това, което усилва приходите и продуктивността на труда. “, сподели Радев.

Кметът осведоми, че е готово заданието за планиране на инженерната инфраструктура на първия стадий от бъдещия промишлен парк. В момента се преглежда от специалисти и след завършването ще се възложат техническите планове.

Радев напомни, че работата по плана за бъдеща индустриална зона стартира преди повече от три години с изработването на Подробен организационен проект за територията на летище „ Бършен “.

Големината й е 2 500 дка. Разделена е на три елементи. Най-голямата част от нея включва пистата за политане, която ще бъде непокътната. Останалите територии са разграничени на две елементи по 500 дка всяка. Заданието за планиране е направено за едната от тях и е първия стадий от дейностите, с създаване на нужната инфраструктура.

Учредяването на комерсиално сдружение е едно от изискванията за регистрация на Индустриалната зона в листата на индустриалните паркове. Така Общината ще има опция да кандидатства за безплатна финансова помощ по Плана за възобновяване и резистентност, обвързвана с развиване на индустриалните зони и паркове в България.

Чуйте:
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР