Кметът Николай Мелемов обяви днес бедствено положение заради затворения участък

...
Кметът Николай Мелемов обяви днес бедствено положение заради затворения участък
Коментари Харесай

Кметът на Смолян обяви бедствено положение в общината

Кметът Николай Мелемов разгласи през днешния ден бедствено състояние поради затворения сектор на републикански път II-86 Соколовци - Смолян - Средногорци при км 109+450 на територията на община Смолян. Това оповестиха от пресцентъра на Общината.

Поводът е писмо от 26 март т.г. на Агенция „ Пътна инфраструктура” по отношение на зародили гравитационни процеси, довели до затварянето на пътя. „ Свлачищно-срутищните процеси ще доведат до спомагателни вреди и опустошения, както по републиканския път, по този начин и намиращите се в тялото на свлачището електропроводни и водопроводни мрежи. Необходимо е осъществяване на избавителни и неотложни аварийно-възстановителни работи в община Смолян на засегнатия сектор, както и осъществяване на обходен път ", се споделя в писмото от АПИ.

За преодоляване на бедствието Щабът за осъществяване на Общинския проект за отбрана при бедствия и повреди минава на непрестанен режим на работа. Забранява се придвижването и пребиваването на МПС на избрания сериозен сектор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР