Кметът на Враца Калин Каменов излезе с призив за самодисциплина

...
Кметът на Враца Калин Каменов излезе с призив за самодисциплина
Коментари Харесай

Калин Каменов към врачани: Ще се справим и с това, просто всички трябва да бъдем отговорни

Кметът на Враца Калин Каменов излезе с апел за самодисциплина и съблюдаване на противоепидемичните ограничения.
Вижте какво разгласява в персоналния си профил във фейсбук градоначалникът:

"Отмина времето, когато някой можеше да си разреши да назовава Коронавирус небивалица. Отмина времето, когато знайни и незнайни "експерти " ни поучаваха в народен ефир да не носим маски и да не ограничаваме контаките си. Отмина времето, когато коронавирусът ни се струваше телевизионно риалити, което се случва някъде другаде - в Китай, Италия или Испания.
Днес се сблъскваме с яростта на вируса по най-болезненият метод. Почти всички към този момент загубихме близки и другари в тази битка. И ще продължаваме да губим, тъй като не сме задоволително дисциплинирани. Все още има прекалено много наши съграждани, които нехаят. Събират се на огромни групи и вървят без защитни средства. Разпространяват болестта без да осъзнават, че вредят най-много на себе си и хората, които обичат.
Никой не знае по кое време ще се преборим с ковид, дали имунизациите са задоволително надеждни, какви нови варианти ще се появят и по какъв брой пъти ще можем да се заразяваме. Със сигурност обаче знаем, че медиците са изтощени, лечебните заведения са претъпкани и макар ужасяващата статистика на доста хора продължава да не им пука!
Докато учените търсят решение на рецесията, ние жителите би трябвало да им спомагаме с умното си държание. Противоепидемичните ограничения не са приятни на никого, само че са единственият метод да дадем глътка въздух на лекарите и на всички срещащи вируса на първа линия. Трябва да имаме още малко сили и да поставим грижа за себе си и близките. Нашите предшественици са се изправяли след изгубени войни и национални произшествия. Ще се оправим и с това, просто всички би трябвало да бъдем виновни и дисциплинирани! ".
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР