Кметът на Варна Иван Портних обвини в груба политическа манипулация

...
Кметът на Варна Иван Портних обвини в груба политическа манипулация
Коментари Харесай

Иван Портних обвини европейски прокурор в "политическа манипулация и брутално активно мероприятие"

Кметът на Варна Иван Портних упрекна в " груба политическа операция и брутално интензивно мероприятие преди локалните избори във Варна " прокурора в Европейската прокуратура Теодора Георгиева. Това стана на специфичен брифинг през днешния ден.

Става въпрос за кореспонденция по разказа на Европейската прокуратура от 2021 година, обвързвана с построяването на рибарското пристанище " Карантината " във варненския квартал " Аспарухово ".

Според Портних съществували подозрения за интервенция в следствието от страна на Теодора Георгиева, която съгласно Портних нямала никакво отношение към него. " Държа да подчертая, че европейският делегиран прокурор, който дава отговор и организира следствието, е прокурор Михаела Райдовска ", сподели Портних.
 
След това той сложи обществено няколко въпроса, които съгласно него са били предизвикани от работата по делото:

1. Извършвала ли е Теодора Георгиева дейности по следствието и в случай че ги е направила, на какво правно съображение е станало това?

2. Свързана ли е Теодора Георгиева с политически кръгове и лица, които са съперници на ГЕРБ? (Така написа по медиите, посочи кметът на Варна).
 
3. Защо за експерт, което би трябвало да извърши техническа експертиза по досъдебното произвеждане, е назначен Йоан Каратерзиян, деятел на " Зелено придвижване " и член на " Демократична България ", който още преди началото на построяването на пристанището е изразявал отрицателното си отношение към плана?
 
Иван Портних цитира данни, съгласно които Каратерзиян е бил назначен като експерт по досъдебното произвеждане на 31 юли, а община Варна била известена за това едвам на 25 август. " С други думи - виждате един голям интервал и след това доста пай период, очевидно доста бързат ", сподели Портних. След това той изрази съмнения, че скоро може да му бъде повдигнато обвиняване или да бъде задържан със заповед на Европейската прокуратура.

" Как по този начин се оказва, че Йоан Каратерзиян е единственият геодезист в България, който може да направи техническа експертиза по досъдебното произвеждане, макар че нападна реализацията на този план от първия му ден. Заради тези сигнали и осъществените голям брой всевъзможни инспекции планът беше занимателен и за това са всички тези спекулации за какво по този начин късно беше въведен в употреба ", добави варненският кмет. 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР