Кметът на Варна Благомир Коцев призоважителите и гостите на града

...
Кметът на Варна Благомир Коцев призоважителите и гостите на града
Коментари Харесай

Кметът на Варна: Хора, моля ви, останете по домовете си, ситуацията е тежка, има 4-метрови вълни

К метът на Варна Благомир Коцев прикани жителите и гостите на града да останат на закрито , по опция в домовете си и да излизат на открито само при последна нужда.



" Ситуацията е динамична и остава извънредно тежка, поривите напразно са доста мощни, а вълнението на морето е към 6 бала, има 4-метрови талази ", сподели Коцев на ексклузивен брифинг.

" Прави се почистване, главният ни фокус е да се обезопасят пътищата, с цел да може градският превоз да се движи. След новината за починалата жена късно нощес предприехме стъпката да обявим бедствено състояние, тъй като обстановката продължава да е доста тежка. Имаме вятър към 23-25 m/s, поривите стигат до към 30 метра в секунда, вълнението е към 6 бала. Има 4-метрови талази. По-късно ще вземем решение дали на следващия ден ще бъде образователен ден или не ", сподели още кметът на Варна.

" Падат дървета, ламарини, има счупени билбордове. Има доста случаи на провали на имущества от такива падащи предмети ", добави Коцев. 

" За две учебни заведения знаем сигурно, че има вреди. Това са учебно заведение " Димчо Дебелянов " и Професионалната гимназия по фешън дизайн. Там сме говорили с Министерство на вътрешните работи да обезопасят районите, тъй че да няма движещи се коли и пешеходци ", сподели кметът.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР