Кметът на Варна Благомир Коцев нареди подготовка на общината във

...
Кметът на Варна Благомир Коцев нареди подготовка на общината във
Коментари Харесай

Община Варна с превантивни мерки заради предстоящия ураганен вятър и валежи

Кметът на Варна Благомир Коцев подреди подготовка на общината по отношение на предизвестието на Национален институт по метеорология и хидрология за иден ураганен вятър и обилни превалявания.

По този мотив кметът свика изключителна среща в 16:40 часа през днешния ден със заместник-кметовете Тодор Иванов и Христо Иванов.

От нощта против събота, 18 ноември, до неделя късно следобяд, 19 ноември, по преминаващ през Източна България и западната част на Черно море циклон се чака внезапно и сензитивно утежняване на времето, гласи предизвестието на Национален институт по метеорология и хидрология.

Кметът Благомир Коцев подреди да се сътвори цялостна организация по подготовка на общинските звена за идните ураганен вятър и превалявания. Отдел „ Дейности по отбрана на популацията “, компанията реализатор по контракт с общината за реакция в такива обстановки и подразделенията на дирекция „ Екология “, както и чиновниците в районните администрации да са в подготвеност за незабавни дейности, подреди той.

Заместник-кметовете осведомиха, че всички служби с отговорности са известени и в подготвеност, държи се връзка с РСПАБ, въведени са наряди за зимна поддръжка на улици и пътища в регион Аспарухово и са предизвестени компаниите за поддръжка на дъждоотводнителната система и на зелената система на Варна да имат подготвеност за активиране на дежурни екипи. Групите имат подготвеност за обход и разчистване на листната маса, с цел да се обезпечи проходимост на шахтите и канализацията, рапортуваха още заместник-кметовете.

Предупреждението на Национален институт по метеорология и хидрология гласи още, че се чакат обилни превалявания, най-вече от дъжд, достигащи сумарно 55-60 mm в Източна Добруджа и Северното Черноморие. В събота следобяд се чакат и превалявания от градушка и суграшица. Вълнението на морето от нощта против неделя ще се усили до 4-5 бала, а ситуацията се чака да се успокои в нощта против понеделник, 20 ноември.

Телефон за връзка с дежурния в Община Варна 052/820112.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР