Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил официално искане до

...
Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил официално искане до
Коментари Харесай

Кметът на Варна с искане до МОН за онлайн обучение на всички ученици

Кметът на Варна Благомир Коцев е изпратил публично искане до Министерството на образованието и науката за прекосяване в режим на образование в електронна среда от разстояние на територията на община Варна. Режимът визира както класните, по този начин и извънкласните действия.

Налице са условия, които заплашват живота и здравето на жителите

„ Условията в града са рискови за децата “, написа Коцев във Facebook. „ Тяхното напредване до учебно заведение и престоят им там крият опасности за здравето им. В същото време е значимо образователният развой да не бъде преустановяван. Затова считам, че най-хубавото решение за града е понеделник, 20 ноември да остане образователен, само че единствено в онлайн режим “, пиша още Коцев.

Пожарната е реагирала на над 300 катастрофи

Решението е взето въз основа на показана информация за нанесените вреди на просветителната инфраструктура, по отношение на оповестеното бедствено състояние и с оглед разчистването на подстъпите към учебните заведения и нуждата от ревизия на вредите.

Предложението е онлайн режимът на образование да е за всички учебни заведения на територията на община Варна на 20.11.2023 година

За учебните заведения – I ОУ „ Св. Княз Борис I ”, ОУ „ Васил Друмев “, ОУ „ Константин Арабаджиев “ и Професионална гимназия по текстил и фешън дизайн – онлайн образованието да е в допълнение и на 21.11. и 22.11.2023 година

Над 1000 сигнала са подадени от поданици на града

Решението за прекосяване в онлайн режим на образование е доказано устно и ще бъде оповестено публично от МОН до броени часове, написа кметът на Варна.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР