Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за първи път разкрива

...
Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за първи път разкрива
Коментари Харесай

Защо Бербатов отказа на Берое? За първи път важен фактор в клуба разкрива истината пред БЛИЦ TV!

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров за първи път разкрива пред БЛИЦ TV истината за неосъществения трансфер на Бербатов в Берое. Градоначалникът даде извънредно изявление за най-четената електронна медия, в което отговори на офанзивите против клуба. В първата част на диалога господин Тодоров показа любопитни детайлности към звездния мач на Дриймтийма на Барселона с основен воин Христо Стоичков.

- Г-н Тодоров, по какъв начин ще отговорите на офанзивите, че Берое е държавен тим и като подобен се употребява със специфични привилегии?
- Истината е такава, че през последните години българският футбол потегли нагоре. И една от аргументите за това е и Берое. За Левски и ЦСКА Берое не може да бъде надали не препъни камък. Но за Левски, ЦСКА и Лудогорец Берое е заслужен съперник, с който те покачват равнището на шампионата и на мачовете. Когато всяка седмица играеш със слаби тимове, ще отидеш в Европа и ще те бият, тъй като нямаш конкуренция.
За това вместо нападки, дано да гледаме по какъв начин тимовете ни да стават по-силни. Така ще се представяме по-достойно в Европа и ще имаме по-силен народен тим. Всичко друго са интриги, от които нямаме потребност.
Аз в никакъв случай не съм се интересувал кой е спонсор на ЦСКА, Лудогорец или на Левски, значимото е, че те са законни и оказват помощ. На мен ми е прелестно, когато Лудогорец реализира триумфи в Европа и се усещам българин. Същото е и когато Левски и ЦСКА се показват мощно в Европа.
Дълги години проследявам представянето на тимовете ни в европейските клубни шампионати и си припомням по какъв начин ЦСКА би Ливърпул като посетител. Всички тогава се гордеехме. Левски също правеше страхотни мачове, изключително през 90-те години, когато игра с Вердер. " Сините " реализираха и други положителни резултати в шампионата за купата на УЕФА. Така че, не би трябвало да гледаме в купичката на другия, а в личната.

- Когато приказваме за посока, Бербатов бе доста покрай контракт с Берое, само че ненадейно избра Индия. Какво осуети неговия трансфер в Берое?
- Бербатов е футболист със страхотни качества и той щеше да помогне доста на Берое. Аз се надявах, че ще го видя с екипа на отбора. Така е решил, само че никой не може да го съди за решението му. Може би самата конюнктура в България, това че българите сме малко такива, че сме склонни да атакуваме звездите си и то много постоянно несправедливо, може би това го е отблъснало. Не съм разговарял персонално с него, само че почитам неговото решение. За мен той е един почитан и добър футболист, с който България би трябвало да се гордее.

- Какви са задачите пред Берое в шампионата, което през тази година е доста оспорвано?
- Надявам се, че след Лудогорец, ЦСКА и Левски, Берое ще е тимът, който ще даде най-силна конкуренция. Не можем да съпоставяме Берое с трите изброени тима, тъй като те са с по-сериозни бюджети и упоритости, само че мисля, че можем да бъдем положителни съперници.
Интервю на Ивайло КРАЧУНОВ

Вижте първата част от изявлението с кмета  на Стара Загора Живко Тодоров - ТУК!

 

 
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР