Кметът на Сопот Деян Дойнов ще връчи Военна Вазова награда

...
Кметът на Сопот Деян Дойнов ще връчи Военна Вазова награда
Коментари Харесай

Връчват Вазова награда на най-младия генерал

Кметът на Сопот Деян Дойнов ще връчи Военна Вазова премия на командира на 61-ва Стрямска бригада бригаден военачалник Деян Дешков. Цeремонията ще е на 5 септември от 11.30 часа в къща музей „ Иван Вазов " и поставя началото на честванията по случай 16 години от възобновяване на Община Сопот.

Военната Вазова премия бе учредена преди три години в памет на генералите Георги и Владимир Вазови. Първият <210> притежател е акад. Георги Марков за проучванията му на военната история на България.

Тази година Вазовият комитет, който излъчва носителите на литературната Вазова премия и останалите призове, отдадени на видните членове на Вазовия жанр, избра командирът на 61-ва Стрямска бригада. Бригаден военачалник Деян Дешков е най-младият военачалник в Българската войска, само че професионалният му път е впечатляващ, напомни кметът на Сопот. Призът е както за професионалните му достижения, по този начин и за опита, добит досега от всички командни длъжности, които е заемал в границите на бригадата и на командването на Сухопътни войски, както и за присъединяване в нашите контингенти в Ирак и Афганистан.

Бригаден военачалник Деян Дешков е с огромен персонален принос за издигане на престижа на военната специалност и за привличане на младежите в армейския строй. Редовното му посещаване на от дълго време образуваните и интензивно съществуващи клубове на средношколци „ Приятели на армията " в Карлово и Казанлък, родолюбивата му активност и взаимоотношението с Община Сопот също са измежду претекстовете той да получи премията на името на генералите Георги и Владимир Вазови, напомни кметът на Сопот.

С премията „ Съба Вазова " за публицистика ще бъде отличена Галя Щърбева.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР