Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова свика заседание на Общинския оперативен
Коментари Харесай

Фандъкова обяви кои мерки се затягат в София


Кметът на София Йорданка Фандъкова свика съвещание на Общинския действен щаб за ограничение на разпространяването на Covid-19 оповестиха от Столичната община. По данни на шефа на Столичната районна здравна ревизия (РЗИ) доктор Данчо Пенчев в последната седмица се записва резистентен растеж на броя на инфектираните и настанените в болница.

Към 9 юли в София са приети в болница 155 души, от които 27 са в интензивни отделения.

По време на съвещанието са разисквани съответните действия, които се подхващат за осъществяване след новата заповед на министъра на опазването на здравето.

От на следващия ден, 10 юли, се не разрешават визитите във всички нощни заведения, пиано-барове, нощни клубове и други нощни заведения за забавление на закрито. Посещенията се позволяват единствено на открити нощни заведения при претовареност до 50% от общия потенциал на местата и при съблюдаване на отдалеченост от 1.5 м.

Не се позволяват групови празненства навън и закрито с повече от 30 присъстващи.

Културните и развлекателни мероприятия, включително, театри, кина, концерти, театрални прояви, могат да се организират при претовареност до 50% от общия потенциал на местата и при съблюдаване на отдалеченост от 1,5 м.

Конгресно-конферентните мероприятия, семинари и изложби също могат да се организират при претовареност до половината от местата.

Без аудитория ще се организират всички групови и самостоятелни спортни мероприятия навън и закрито, с подготвителен и спортен темперамент.

Забраняват се визитите на външни лица в лечебните заведения за болнична помощ и в профилираните институции за даване на обществени услуги и услуги от резидентен вид за деца и възрастни. Преустановяват се присъствените образователни занятия в центровете за поддръжка на личностното развиване и в профилираните обслужващи звена от системата на предучилищно и учебно обучение, и висшите учебни заведения.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разпореди засилен надзор за спазването на въведените противоепидемични ограниченията на публични места.

Продължават инспекциите за носене на защитни маски в градския превоз. От на следващия ден взаимни екипи на Столична дирекция на вътрешните работи, РЗИ - София и БАБХ ще ревизират търговски обекти за обезпечаване на нужната отдалеченост и носене на защитни маски.

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР