Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда

...
Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която нарежда
Коментари Харесай

Фандъкова прати полицията да пази хора да не се качват на Витоша

Кметът на София Йорданка Фандъкова издаде заповед, с която подрежда на столичните служители на реда да наблюдават хора да не се качват на Витоша, стана ясно от известие на Столичната община в неделя.

Малко преди този момент сходен апел към столичния кмет насочи шефът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

Още в петък Фандъкова спря рейсовете https://www.mediapool.bg/avtobusite-do-vitosha-spirat-news304954.html по линиите на градския превоз към естествения парк. На последващи яден обаче голям брой хора се качиха с коли или пешком до разнообразни местности в планината, което предизвика Мутафчийски и Фандъкова.

Кметът на града осведоми още, че в случай че продължи скупчването на коли в центъра след анулацията на синята и зелената зона поради ковид, тази мярка щеспре да работи от 29 март.

" Отменихме синя и зелена зона за по-малко хора да употребяват градския превоз, обаче видяхме в последните два дни, че доста хора пристигнаха с колите си в центъра и мъчно се намираха места за паркиране. Отправих зов за това, в случай че това скупчване на коли в центъра продължи и не можем да се съобразим, че тези места са за работещите хора, тогава ще преразгледаме тази мярка след 29-ти март ", сподели Фандъкова пред Нова телевизия в неделя.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР