Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет

...
Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет
Коментари Харесай

Васил Терзиев е внесъл в общинския съвет проектобюджета на столицата

Кметът на София Васил Терзиев внесе в Столичния общински съвет., оповестиха от Столичната община.

Предложеният бюджет от екипа на Васил Терзиев е в размер на 2 577 149 857 лв.. Към тях ще бъдат прибавени още 100 млн. лева от държавния бюджет за вложения в цяла София, от които 50 млн. лева - за планове на районните администрации.

„ За 2024 година планираме рекордни вложения в София ", написа кметът Терзиев в профила си в обществената мрежа и добави, че на ход е Общинският съвет.

Проектът за бюджет бе показан пред общински съветници, синдикатите, национално показаните работодателски организации, Ай ти бранша и представители на общинските културни институти. До 23 януари всички заинтригувани страни имаха опция да подават документално своите оферти за промени в плана за бюджет, а на 25 януари се състоя обществено разискване в аулата на СУ „ Свети Климент Охридски “. Инфраструктура, спорт и замърсяване на въздуха бяха измежду тематиките на публичното разискване.

Основните акценти в плана за бюджет за 2024 година са за:
вложения в строителство на нови и поправки на детски градини и училищаинфраструктура и вътрешно квартални улици и възстановяване на изискванията в лечебни заведения и ДКЦбез повишение на налози, само че с повишение на събираемостта включване на жителите в ръководството на града5,3 млн. лева, разпределени от жителите на София по предпочитани за тях проекти10% повече за по-зелена София50% повече за стратегия „ Култура ”дигитализация на услугите на Общината и стимулиране на новаторски планове.
Проектобюджетът на София за 2024 година беше оповестен за публично разискване на 18 януари.

„ За пръв път преди внасянето на столичния бюджет за публично разискване се разгласява цялостната му версия, тъй като желаеме да се организира пълноценно полемика с конкретика, в която всички заинтригувани страни да имат цялата информация, с цел да могат да оферират съдържателни промени “, съобщи тогава кметът Васил Терзиев и добави, че поетият ангажимент за цялостна бистрота в ръководството ще продължи да се извършва.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР