Кметът на София Васил Терзиев съобщи в профила си във

...
Кметът на София Васил Терзиев съобщи в профила си във
Коментари Харесай

Терзиев разпореди на кмета на район „Витоша“ да провери обстоятелствата около спирането на Симеоновския лифт

К метът на София Васил Терзиев заяви в профила си във Facebook, че е разпоредил на кмета на регион „ Витоша “ арх. Зарко Клинков да ревизира събитията към прекъсването на Симеоновския въжен превоз и да уведоми основния проектант на София за предприемане на следващи дейности. „ Това е единственото, което ние можем да създадем поради обстоятелството, че Симеоновският въжен превоз е частна благосъстоятелност “, добавя Васил Терзиев.

Той показва още, че както доста софиянци и той е останал сюрпризиран, че Симеоновският въжен превоз през вчерашния ден и през днешния ден не работи. " И не е ясно по кое време ще проработи - евентуално до края на февруари няма,, написа столичният кмет.

Според него в Столичната община няма публична информация от притежателя на лифта, с цел да бъде основана авансово нужната организация на придвижването.

Васил Терзиев изяснява, че от през вчерашния ден, когато и породи казусът, до през днешния ден екипи на звено " Общинската полиция " и Дирекция " Аварийна помощ и предварителна защита " към общината, са поели организацията на придвижването, с цел да може достъпът до планината да е естествен и да няма проблеми с придвижването на рейсовете от градския превоз.

Екипите на Столичната община са на Златните мостове и на Алеко, като паркирането се прави единствено от едната страна на платното, а на обособените места - и от двете, излиза наяве още от известието на Терзиев.

Всички спирки и крайни колела са обезопасени. Така че деца и родители могат да са спокойни, че напредването към Витоша и към главните писти е обезпечено, добавя кметът на София.

Осигурени са двойно повече рейсове по основните трасета, с цел да може да компенсираме неналичието на Симеоновския въжен превоз и повече туристи да употребяват градския превоз вместо колите си, написа още Терзиев.

От през днешния ден през всички почивни дни до края на ски сезона или до възобновяване на работата на Симеоновския въжен превоз ще бъде основана същата организация, с цел да имаме относително естествен достъп до планината, добавя кметът.

Такава обстановка за мен обаче е изцяло неприемлива и то единствено дни след откриването на ски сезона на Витоша. Веднага след празниците ще изискам информация от притежателя на оборудванията, с цел да мога да спомагам за разрешаването на проблемите, написа в умозаключение Васил Терзиев.

Официалният старт на ски-сезона на Витоша беше даден на 26 декември . Още тогава от Витоша ски оповестиха, че заради спешен ремонт кабинков въжен превоз „ Симеоново “ остава затворен.

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР