Кметът на София Васил Терзиев е сезирал Софийската градска прокуратура

...
Кметът на София Васил Терзиев е сезирал Софийската градска прокуратура
Коментари Харесай

Груба небрежност. Васил Терзиев сезира прокуратурата за нарушения в завода за отпадъци в София

Кметът на София Васил Терзиев е сезирал Софийската градска прокуратура (СГП) за нарушавания при ръководството на столичния цех за боклуци, заяви самият той.

Новината идва, откакто в края на предходната година кметът направи инспекция на място в Столичното дружество за отнасяне на боклуци (СПТО). Впоследствие дружно с новия краткотрайно изпълняващ шеф на завода Николай Савов оповестиха за голям брой проблеми при ръководството му през последните години. Тогава Терзиев подреди да се направи вътрешен одит, който показа на конференция във вторник.

Терзиев заяви във Facebook за " груба немарливост във връзка с активите на предприятието и пилеенето на средствата му, зле написани планови задачи при строителството, липса на действен надзор и надзор по осъществяването, липса на надзор, разпределяне на безусловно нелогични и незаслужени бонуси по отношение на резултатите и скарано с икономическата логичност утежняване на финансовото състояние на предприятието ".

Според управлението на СПТО, назначено от Терзиев, през последните години заводът е обработвал доста по-малко количество боклуци, в сравнение с потенциалът му разрешава. Необработените боклуци са били изхвърляни в хранилище " Садината ", което е към завода. Вследствие на това съгласно Савов три от четирите кафези на депото са се запълнили прибързано и към този момент е почнало запълването на четвъртата.

След като Терзиев ( " Продължаваме промяната-Демократична България " - " Спаси София " ) стана кмет на София през ноември, той в профил някогашния шеф на завода Фридрих Катцер и назначи Савов за краткотрайно изпълняващ длъжността. Последният е бил шеф за малко при откриването на завода, след което е отхвърлен от някогашната кметица на София Йорданка Фандъкова (ГЕРБ).

По-рано, през декември Фандъкова сподели, че изказванията на Терзиев и Савов за занемареност са спекулации, както и че новият кмет евентуално получава " изкривена информация ".

СПТО е открит през 2015 година Построен е с европейски средства по време на ръководството на ГЕРБ и беше една от главните цели на водача на партията Бойко Борисов по време на кметския му мандат от 2005 до 2009 г.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР