Кметът на Сандански Атанас Стоянов с помощта на услужливи общинари

...
Кметът на Сандански Атанас Стоянов с помощта на услужливи общинари
Коментари Харесай

СПЕШНО в Narod.bg: Атанас Стоянов замита престъпления в Сандански, слага човек на Янето да свърши мизериите

Кметът на Сандански Атанас Стоянов благодарение на услужливи общинари се пробва да назначи човек на своя съдружник в схемите Яне Янев за началник на сдружението за непорочност „ Югозападни еко съоръжения “ ЕООД на изключително съвещание на Общински съвет, което стартира тази заран в 9 ч., сигнализира източникът на Narod.bg. Целта е да се заметат следи за великански злоупотреби.

Както към този момент разкрихме, локалните осветлиха една от далаверите на кмета с копаене на виртуална валута в постройка от фонда на въпросното общинско сдружение, което даже заплаща сметките за ток и интернетът на „ копачките “. Сега се търси вид „ наш човек “ да яхне компанията, с цел да успее да прикрие закононарушенията, безапелационен е общинският източник на Narod.bg.

Любопитен факт е, че цели три години кметът на Община Сандански и подвластната му администрация бездействат и не вършат конкурс за шеф на „ Югозападни еко съоръжения “ ЕООД. В решение на старейшините от април 2020-а се споделя, че би трябвало да се сътвори съответното сдружение и кметът Атанас Стоянов е избран за акредитиран представител.

Оттогава никакво развиване по тематиката и липса на конкурс, а в този момент внезапно Мравката и подчинените му общинари са се разбързали единствено два месеца преди локалните избори да слагат собствен човек отпред на предприятието за непорочност. Защо ли?

Тук е мястото да напомним, че съпартиецът на Янето в починалата партия РЗС – Костадин Станоев бе назначен за краткотраен шеф на „ Югозападни Еко Инсталации “ преди 3 години, само че досега кметът от Вътрешна македонска революционна организация не направи стъпки за насрочването на конкурс, както е по закон.

Реклама

Причината е, че компостиращата фабрика се употребила от проваления политик Яне Янев като… офис, където джобният партиен водач насрочвал срещите си.

Предвид наближаващите избори за локална власт пробитият Атанас Стоянов и неговите ортаци в общината са се разбързали да слагат Станоев за пълномощен шеф на „ Югозападни еко съоръжения “ ЕООД и най-малко част от схемите в Сандански да останат потулени от обществото, приключи информаторът на Narod.bg.

Ето какво написа по тематиката локалният политик Стоян Стоев:

В разгара на лятото, по предложение на кмета Атанас Стоянов, се привиква изключително съвещание на Общинския съвет за пускане на процедура за избор на шеф на “Югозападни еко съоръжения ” ЕООД (т.нар. Компостираща инсталация). Също толкоз незабавно е иницииран конкурс за нов шеф и на общинското сдружение “Стройкомтранс ” ЕООД, макар че мандатът на сегашния му началник изтича чак в края на м. октомври.

Забележете – едното дружество работеше три години с краткотрайно назначен шеф, без да се организира конкурс, до момента в който за “Стройкомтранс ” мандатът на шефа изтича в края на октомври. Тоест, няма никаква справедлива причина и за двата състезанието, изключително в средата на лятото ”, акцентира Стоян Стоев. Той задава и риторичните въпроси – за какво е това бързане и дали не е обвързвано с идните локални избори.

”Явно сегашният ни кмет желае да бетонира свои хора в ръководството на общинските сдружения. По този метод той ще резервира въздействието си върху тях, без значение какво ще се случи на идващите избори ”, изяснява Стоев. По думите му най-притеснителна е неналичието на предпочитание за устойчивото им развиване. “Виждаме, че кметът не се интересува от резултатите на сдруженията, а единствено кой и по кое време ще бъде назначен за техен началник. Подобен метод остава усещането, че за него общината е като баница, от която дава части на своите доближени ”, възмущава се Стоев.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР